dinsdag 3 mei 2011

Voor liefhebbers van terroristenthrillers een boekenaanrader....... Addergebroed.

Wie fan is van goed geschreven thrillers kan nu een boek lezen van een bekende Nederlandse fotograaf en auteur - Steye Raviez - die een fictieboek schreef met de titel Addergebroed.

Addergebroed is een terroristenthriller waarin Ilich Sanchez alias Carlos de Jakhals, de RAF en ETA, Kadaffi, Al Qaida en de Mossad op een geraffineerde wijze tezamen komen.



Verhaallijn
Emile Mahieu krijgt al op jonge leeftijd het vermoeden dat zijn vader een spion is. Hijzelf betreedt een wereld van oplichterij en zelfs van terrorisme. Vriendschap met Hakim, een wonderlijke Palestijn die beweert een Saoedische prins te zijn, drijft hem in de armen van Kadaffi, die een aanslag aan het voorbereiden is. Op Menorca, waar zich het doelwit bevindt, ontmoet Emile een beeldschone toeriste en hij wordt verliefd op haar. Intussen krijgt Hakim met de onverzoenlijke Libische terroriste Leila in de haven van Barcelona een veel beter doelwit in het vizier. Eenmaal op de vlucht wordt Emile gearresteerd, belandt in de gevangenis van Pamplona en krijgt daar onverwacht bezoek.


De Nederlandse fotograaf Steye Raviez heeft zijn sporen ruimschoots verdiend.
Hij werkte voor Haagse Post en Vrij Nederland en was tien jaar docent journalistieke fotografie. Raviez maakte diverse fotoboeken en schreef twee thrillers (The end en Vuile streken).
Hij schrijft zoals hij fotografeert. Als de nauwlettende waarnemer die zowel pen als camera weet te hanteren.