dinsdag 3 mei 2011

Tweede succesvolle roman ´Dans van de kakkerlak´ van Lucia Douwes Dekker-Koopmans is verschenen


           In Dans van de kakkerlak, salsa de Curaraha volgt Laura van Doorn na een onstuimige nacht haar geliefde naar Peru om er samen een bestaan op te bouwen. Ze krijgt een baan bij het consulaat van een klein staatje en komt er geleidelijk achter dat niets in de wereld van de diplomatie is wat het lijkt. Haar liefdesleven begint te wankelen wanneer haar geliefde niet de man blijkt te zijn waarin zij geloofde. Maar wie is wel te vertrouwen? Haar baas, de charismatische Ralph Maseda Thierbach, of de mysterieuze Jim Lawson? Langzaam wordt ze meegezogen in een web van spanningen en intriges.

Over de auteur:
Lucia S. Douwes Dekker-Koopmans is een zakenvrouw die haar sporen heeft verdiend in de projectontwikkeling van vastgoed. Ondanks dit weinig romantische beroep ziet zij altijd het verhaal achter de situaties waarin zij opereert. Ze heeft enkele jaren in het buitenland gewerkt. Tijdens de bouw van het Olympische Dorp in Barcelona rond 1991 zette zij in het door mannen gedomineerde Catalonië een Nederlands toeleveringsbedrijf op. Met vallen en opstaan heeft ze in die periode geleerd om te gaan met de Catalaanse mentaliteit in de bouwwereld. Een uitdaging die ze moedig in haar eentje aanging. Dierbare vriendschappen met bijzondere vrouwen zijn haar in die tijd tot grote steun gebleken. Deze periode vond haar weerslag in haar romandebuut De onkwetsbaren, dat in 2010 verscheen.
Door haar ambitie om schrijfster te worden waar te maken, laat Lucia zien ook op het persoonlijke vlak geen uitdaging te schuwen.

In haar romans kiest ze voor een vertelstijl die aansluit bij Engelse auteurs uit de negentiende eeuw als Elisabeth Gaskell, George Sands, de Brontë Sisters en Jane Austen. Naast maatschappelijke en politieke thema’s vormen sterke vrouwen, buitenland, liefde, vertrouwen en verraad belangrijke leidraden. Lucia is getrouwd met een telg uit Nederlands beroemdste schrijversfamilie, Douwes Dekker. Ze hebben samen een dochter.