woensdag 25 mei 2011

´Een hart dat geen rust heeft, kan niet dankbaar en tevreden zijn.´

Hartenwensen is de weerslag van een fascinerende visie waarin Yvonne Riedewald   op zeer persoonlijke wijze onze begeerte, de natuurlijke levenskracht, belicht. Begeerte bepaalt de keuzes die wij maken. Want zowel in positieve als negatieve zin is begeerte de kracht die alles in werking zet.  Een bundel dat met poëtische en indringende overpeinzingen aanzet tot reflectie.

´In beslag genomen door alles wat we bezitten, zijn we de bron van onze welvaart, de aarde, totaal vergeten. Angstvallig vermijden we elke gedachte aan haar bestaan en noemen de aarde ‘de duistere kant van het leven. We hebben aandacht voor onze bezittingen, maar de bron waar alles vandaan komt blijft onopgemerkt en is weggedrukt in ons onderbewustzijn. Het goud en zilver dat wij dragen, zegt ons niets over de plaats van herkomst. Voedsel dat in de meeste landen in overvloed voorradig is en vervolgens verspild wordt of dat ons te dik maakt, draagt niet bij tot bewustwording van de oorsprong van elk gewas´ aldus de Amsterdamse Yvonne Riedewald. Na haar pensionering als apothekersassistente vond zij tijd om haar door de jaren heen geschreven proza en poëzie te verzamelen en te laten bundelen in een mooie dichtbundel. Zij werd geboren in Coronie, Suriname (1943) en voelde zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot de natuur. Uit die eenheid heeft ze tijdens haar groei naar volwassenheid veel positieve energie geput.
Middels deze Hartenwensen wil zij haar liefde voor de aarde en de natuur delen met iedereen die daarvoor openstaat.
Het Hartenwensen boek heeft ISB nummer 978-90-8570-822-3 en is vanaf heden verkrijgbaar en te bestellen via de boekhandels en www.bol.com en kost € 12,50.