dinsdag 3 mei 2011

Een boek voor schaatsliefhebbers..... Laatste kans op GOUD

Ook als is de winter weer voorbij en kunnen we al weer heerlijk op een terras zitten, toch nog een moment aandacht voor een verrassend leuk verhaal over de Olympische Winterspelen en over echte schaatsers die gaan voor het GOUD.

Als verrassing ontving de auteur haar eerste boekexemplaar van wel een hele bekende schaatser!
Over het boek laatste kans op goud van de auteur Carin van den Berg:
De Olympische Winterspelen in Vancouver moeten nog één gouden moment opleveren in het leven van schaatser Maarten Middendorp. Het is voor hem de laatste kans om bij de ploegenachtervolging de ontbrekende gouden olympische medaille op zijn erelijst bij te schrijven voor hij zijn schaatscarrière beëindigt. Carlyn Johansen is een gedreven succesvolle journaliste en wordt op het laatste moment door WorldSport gevraagd voor verslaggeving ter plaatse. Tijdens haar hectische werkzaamheden stuit zij op vreemde zaken rond Derek Mansion, de schaatscoach van Zweden.
Wil deze coach echt koste wat het kost de gouden medaille veroveren met zijn team en gaat hij daarbij zelfs over lijken?
Zij verdenkt deze rokkenjager van competitievervalsing en meer. Nieuwsgierig en gedreven als ze is, gaat Carlyn op onderzoek uit en dat is zeker niet zonder gevaren. Maarten probeert haar te helpen en doet er ondertussen alles aan om zich te blijven concentreren op zijn eigen doel.
Komen de gouden dromen van Maarten en Carlyn uit in Vancouver?
Of zorgt rancune voor een spelbreker?