woensdag 25 mei 2011

´Een hart dat geen rust heeft, kan niet dankbaar en tevreden zijn.´

Hartenwensen is de weerslag van een fascinerende visie waarin Yvonne Riedewald   op zeer persoonlijke wijze onze begeerte, de natuurlijke levenskracht, belicht. Begeerte bepaalt de keuzes die wij maken. Want zowel in positieve als negatieve zin is begeerte de kracht die alles in werking zet.  Een bundel dat met poëtische en indringende overpeinzingen aanzet tot reflectie.

´In beslag genomen door alles wat we bezitten, zijn we de bron van onze welvaart, de aarde, totaal vergeten. Angstvallig vermijden we elke gedachte aan haar bestaan en noemen de aarde ‘de duistere kant van het leven. We hebben aandacht voor onze bezittingen, maar de bron waar alles vandaan komt blijft onopgemerkt en is weggedrukt in ons onderbewustzijn. Het goud en zilver dat wij dragen, zegt ons niets over de plaats van herkomst. Voedsel dat in de meeste landen in overvloed voorradig is en vervolgens verspild wordt of dat ons te dik maakt, draagt niet bij tot bewustwording van de oorsprong van elk gewas´ aldus de Amsterdamse Yvonne Riedewald. Na haar pensionering als apothekersassistente vond zij tijd om haar door de jaren heen geschreven proza en poëzie te verzamelen en te laten bundelen in een mooie dichtbundel. Zij werd geboren in Coronie, Suriname (1943) en voelde zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot de natuur. Uit die eenheid heeft ze tijdens haar groei naar volwassenheid veel positieve energie geput.
Middels deze Hartenwensen wil zij haar liefde voor de aarde en de natuur delen met iedereen die daarvoor openstaat.
Het Hartenwensen boek heeft ISB nummer 978-90-8570-822-3 en is vanaf heden verkrijgbaar en te bestellen via de boekhandels en www.bol.com en kost € 12,50.  

woensdag 4 mei 2011

Het spreukenboek van Iedereen Elke Dag Plezier is uit!

Plezier is een van de meest natuurlijke krachtbronnen die er bestaan.
Plezier geeft energie, verbindt en beweegt.
Plezier is onuitputtelijk en deelbaar tot in het oneindige.
Sterker, hoe meer je ervan uitdeelt, hoe meer je ervoor terugkrijgt.

We zijn misschien een beetje verleerd wat het is om plezier te hebben of te maken. Dat is logisch met alles wat er om ons heen gebeurt en dagelijks breed wordt uitgemeten in de media. Maar op het moment dat we beseffen dat we sneller succes hebben als we er plezier in hebben, dan snap je waar de kern van het verhaal zit. In z’n eenvoud. Plezier is gratis, simpel en geeft energie. En die energie hebben we nodig om verder te komen, individueel en met z’n allen.

Iedereen Elke Dag Plezier (IEDP) is een bewustzijnsbeweging, die onder andere te vinden is op het interactieve platform LinkedIn, dat toegankelijk is voor iedereen. Binnen twee jaar is het uitgegroeid tot Nederlands grootste LinkedIn-groep met al meer dan 50.000 leden. Het is een plek waar je plezier en positiviteit kunt brengen en halen, zowel privé als zakelijk. IEDP staat voor mensen die dagelijks vrolijkheid, plezier, behulpzaamheid en positiviteit een belangrijke plaats in hun leven en in het leven van anderen willen geven.
Het IEDP Spreukenboek is tot stand gekomen dankzij een groot aantal IEDP’ers die hun spreuk plaatsten op dit digitale platform. Uit de meer dan 6500 inzendingen is een selectie gemaakt van inspirerende, reflecterende en plezierige spreuken. Gebruik het IEDP Spreukenboek iedere dag, lees de spreuk van de dag en schrijf zelf iedere dag een notitie over wat jouw dag tot een plezierige dag heeft gemaakt of welk plezier je een ander gedaan hebt.
Plezier leidt tot geluk en bepaalt onze gezamenlijke toekomst.                                                         Plezier is een keuze!

dinsdag 3 mei 2011

Over mensen gesproken, een wonderlijk leven. Cees van Eijck schreef een inspirerende boek over armoedebestrijding in de 20ste eeuw.

Hoe was het om in de dertiger jaren van de 20ste eeuw op te groeien in een gezin dat gekweld werd door armoede? In de 21ste eeuw kennen we in Nederland een wettelijk zorgstelsel van sociale uitkeringen bij werkloosheid of bij ziekte. Decennia lang in de vorige eeuw was deze zorg in handen van armenbesturen, kerken, kloosters en goedwillende burgers die zich belangeloos inzetten voor armoedebestrijding.
De auteur neemt de lezers in dit boek mee in zijn levenservaringen van jongs af aan. Dankzij de goede zorgen van anderen kan hij zich maatschappelijk ontwikkelen en sticht hij samen met zijn vrouw Mies een gezin. Ook al is Over mensen gesproken, een verwonderlijk leven grotendeels autobiografisch, tussen de regels door geeft het een tijdsbeeld over een soort van armoede dat wij tegenwoordig niet meer zo kennen.    

Over de auteur
Cees W. van Eijck (1932) werd op zijn 21ste praktijkleraar plantenteelt bij zogenaamd moeilijk opvoedbare jeugd. De gedreven docent streefde er altijd naar om vooral kansarme jongeren iets mee te geven voor de toekomst. Tot ver na zijn pensionering zette hij zich belangeloos in voor tal van maatschappelijke organisaties, omdat hij aan den lijve had ervaren dat hij zonder de belangeloze inzet van veel mensen zelf nooit zover gekomen zou zijn. Van Eijck debuteerde twee jaar geleden met het boek In de ban van MEER en zijn derde manuscript is bijna gereed.

Derde boek Marie-Claire van der Bruggen uit.

ZielsGelukkig helpt bij speurtocht naar levensgeluk

‘ZielsGelukkig’ is het derde boek van auteur Marie-Claire van der Bruggen.
Al eerder verschenen van haar hand de bestsellers ‘Het sprookje van de dood’ en ‘De dag waarop mijn vader een Engel werd’. Gingen deze boeken nog over sterven en het leven na de dood, in ZielsGelukkig vindt de auteur het levensgeluk op haar pad en deelt dit met haar lezers.

Marie-Claire van der Bruggen is een bijzondere auteur die haar levens- en stervenservaring deelt met de buitenwereld. Zij gelooft dat de ziel slechts het lichaam bewoont voor een aardse reis. Als deze reis is afgelopen, keert de ziel weer naar huis. Als mens ervoer zij de heimwee van haar ziel en wilde niets liever dan naar huis terugkeren. Na een moeilijke periode vond zij uiteindelijk toch het levensgeluk. Dit heeft zij in ‘ZielsGelukkig’ beschreven als een wandeling langs een bosvijver waar engelen haar waardevolle boodschappen hebben geven om hier op aarde gelukkig te worden.



Alle boeken van Marie-Claire zijn toegankelijk geschreven. Dit verklaart waarschijnlijk ook het succes van haar boeken. ‘Het sprookje van de dood’ wordt bijvoorbeeld ook veel door kinderen gelezen of voorgelezen. Dit boek is ook in het Engels en Duits vertaald. Het gaat over een ziel die na de dood naar huis gaat. ‘De dag waarop mijn vader een Engel werd’ gaat over de tijd dat Marie-Claire haar vader heeft begeleid bij het stervensproces. Zij omschrijft dit als een bijzondere tijd, waarbij zij veel dichter bij haar vader is komen te staan.
‘De dood van mijn vader is heel bepalend geweest voor mijn leven. Het zette me aan om stervensbegeleider te worden en om uiteindelijk twee boeken over het leven na de dood te schrijven. Met “ZielsGelukkig “ ga ik definitief een nieuwe fase in, waarbij ik ook het leven vier en dit wil ik graag met anderen delen.’ Het boek is uit haar hart geschreven en zeer aansprekend. ‘ZielsGelukkig’ kan een andere kijk geven op het leven en de dood.
Het is vooral een troostrijk boek met wijze en toch simpele lessen voor het eigen geluk.
De auteur is ook een ervaren levens- en stervenscoach. Lezers die actief aan de slag willen met wat zij lezen in haar boeken, kunnen hiervoor ook bij Marie-Claire terecht. Met de komst van ’ZielsGelukkig’ is er ook een workshop geboren die mensen helpt om hun geluk op aarde te vinden.

‘ZielsGelukkig’ heeft als ISBN 97890-8570-806-3 en is vanaf nu in alle boekwinkels verkrijgbaar voor € 18,50. Het boek is gebonden in een harde kaft en ziet er prachtig uit met deels glansopdruk. ‘Zielsgelukkig’ is tot stand gekomen onder auspiciën van het Nederlands Auteurs Bureau. Meer informatie over auteur Marie-Claire van der Bruggen, haar boeken en workshops is te vinden op www.zielsgelukkig.nu.

NIEUW: vanaf nu ook verkrijgbaar als E-boek. ´Zwaar weer´ de debuutthriller van de psychologe Gea van Oortmarssen


NIEUW NU OOK VERKRIJGBAAR ALS E- BOOK
Zwaar weer Debuutthriller van psychologe en auteur Gea van Oortmarssen

Met de komst van dit boek kreeg Gea al goede recensies waaronder deze van De Leestafel.
´Dit boek is een psychologische thriller. Niet verbazend dus om te lezen dat de schrijfster psychologe is. Haar beschrijving van Emmy’s zielenroerselen, het heen en weer geslingerd worden tussen de tegengestelde gevoelens, wordt heel overtuigend beschreven. Ik vind de horoscoopjes ook een leuk accent geven, ze staan er wel, maar het is niet zo dat Emmy er naar leeft, of er steeds aan denkt.
Prima debuut van Gea van Oortmarssen, waarmee ze in mijn ogen uitstijgt boven de meer bekende Nederlandse thrillerschrijfsters

Een passage uit de psychologische thriller Zwaar weer
‘Weet je hoe hij op me overkomt, als een foute man´ zegt een vriendin tijdens een goed glas wijn tegen Emma, de hoofdpersonage in het boek. Ik schonk mezelf nog een glas wijn in en bleef een tijd voor me uit staren. Het duurde even voordat ik kon terughalen waarom ik verliefd op hem was geworden. ‘Behalve zijn charmante glimlach vond ik het prettig dat hij zo rustig en betrouwbaar leek. In het begin dacht ik dat achter die kalme façade een succesvolle en intellectuele man schuilging. Inmiddels ben ik daar helemaal niet meer zeker van´...

Zwaar weer
vertelt het verhaal van Emmy een intelligente trendy vrouw. Zij heeft een veeleisende baan in de wetenschap dat een aanslag vormt op haar privéleven. Weinig tijd blijft er over voor haar vrienden en familie, laat staan voor een man in haar leven. Emmy leest iedere dag stiekem haar horoscoop, waarin ze meestal bevestigd krijgt wat ze al weet, zij vindt dat een heerlijke bezigheid maar het is wel haar geheim, want dat is niet iets wat men van een rationele wetenschapper verwacht. Diep in haar hart wil ze ook nog een leuke man in haar leven en meldt zich aan bij een datingsite. Er volgen een paar afspraken. Na een spannende internetdate trekt ze – min of meer noodgedwongen – in bij een voor haar vrijwel onbekende man.
De eerste weken is leven met deze man geweldig, maar Emmy verzeilt daarna letterlijk en figuurlijk steeds meer in zwaar weer: in beklemmende situaties met hem en met zichzelf. Hoe gaat zij hier uitkomen...

Over de auteur
Twee jaar werkte zij in haar spaarzame vrije tijd aan haar eerste boek Zwaar Weer. ´Mijn liefde voor boeken en het schrijven zat er vroeg in. Van jongs af aan lees ik heel veel. Als kind werd ik een keer bij de bibliotheek weggestuurd omdat ik op één dag twee keer boeken kwam lenen. Al vanaf de lagere school schreef ik graag korte verhalen en was mijn wens om eens een boek te schrijven,´ aldus de debuterende auteur Gea van Oortmarssen, psychologe en werkzaam als manager in de mobiliteitssector.
Op de vraag aan de auteur wat de essentie van haar boek Zwaar weer is, antwoordt Gea: ´het gaat over mensen die niet goed met elkaar kunnen communiceren en door onverwachte gebeurtenissen steeds meer uit balans raken. Menselijk gedrag en de omstandigheden die dit kunnen beïnvloeden intrigeren mij vanuit mijn professie als psychologe.´

Tweede succesvolle roman ´Dans van de kakkerlak´ van Lucia Douwes Dekker-Koopmans is verschenen


           In Dans van de kakkerlak, salsa de Curaraha volgt Laura van Doorn na een onstuimige nacht haar geliefde naar Peru om er samen een bestaan op te bouwen. Ze krijgt een baan bij het consulaat van een klein staatje en komt er geleidelijk achter dat niets in de wereld van de diplomatie is wat het lijkt. Haar liefdesleven begint te wankelen wanneer haar geliefde niet de man blijkt te zijn waarin zij geloofde. Maar wie is wel te vertrouwen? Haar baas, de charismatische Ralph Maseda Thierbach, of de mysterieuze Jim Lawson? Langzaam wordt ze meegezogen in een web van spanningen en intriges.

Over de auteur:
Lucia S. Douwes Dekker-Koopmans is een zakenvrouw die haar sporen heeft verdiend in de projectontwikkeling van vastgoed. Ondanks dit weinig romantische beroep ziet zij altijd het verhaal achter de situaties waarin zij opereert. Ze heeft enkele jaren in het buitenland gewerkt. Tijdens de bouw van het Olympische Dorp in Barcelona rond 1991 zette zij in het door mannen gedomineerde Catalonië een Nederlands toeleveringsbedrijf op. Met vallen en opstaan heeft ze in die periode geleerd om te gaan met de Catalaanse mentaliteit in de bouwwereld. Een uitdaging die ze moedig in haar eentje aanging. Dierbare vriendschappen met bijzondere vrouwen zijn haar in die tijd tot grote steun gebleken. Deze periode vond haar weerslag in haar romandebuut De onkwetsbaren, dat in 2010 verscheen.
Door haar ambitie om schrijfster te worden waar te maken, laat Lucia zien ook op het persoonlijke vlak geen uitdaging te schuwen.

In haar romans kiest ze voor een vertelstijl die aansluit bij Engelse auteurs uit de negentiende eeuw als Elisabeth Gaskell, George Sands, de Brontë Sisters en Jane Austen. Naast maatschappelijke en politieke thema’s vormen sterke vrouwen, buitenland, liefde, vertrouwen en verraad belangrijke leidraden. Lucia is getrouwd met een telg uit Nederlands beroemdste schrijversfamilie, Douwes Dekker. Ze hebben samen een dochter.

Edward Groenland ‘schildert’ met woorden in de dichtbundel ´Binnenwereld´.

Levensemoties in woord en beeld in gedichtenbundel Binnenwereld

Binnenwereld

De gedichtenbundel Binnenwereld toont de lezer het diepere zelf van auteur Edward Groenland. Met woorden ‘schildert’ hij zorgvuldig de hoogte- en dieptepunten van het leven die in deze binnenwereld besloten liggen. De persoonlijke beelden, geuren, geluiden en vaak tastbare herinneringen heeft de auteur om willen zetten in woorden die voor iedereen herkenbaar zijn.
‘We ervaren onze binnenwereld als strikt persoonlijk en ons begrip ervan als uniek. Want de bevindingen die we in ons leven met de buitenwereld opdoen, verwerken we daar, ieder voor zichzelf en op eigen wijze. Zo bezien zijn we allemaal anders. Maar er is iets merkwaardigs met ons mensen. Los van ons anderszijn zijn er ook beelden, emoties en herinneringen die we delen. We herkennen bij elkaar de ervaringen van goede en slechte tijdingen en we delen momenten van broos geluk en smartelijk ongeluk. Het lijkt erop dat we ons leven en dat van onze geliefden beleven in een gemeenschappelijke taal en met herkenbare beelden. Een beleving waarin woorden en beelden innig met elkaar zijn vervlochten, bijkans versmolten. Dat is het uitgangspunt van deze bundel.’
Elk gedicht is daarom ook gevangen in de lieflijke en kleurrijke beelden van Anne van Buul, die onder andere ook Gouden Griffelwinnaar Bijna Iedereen kon omvallen van Toon Tellegen van illustraties heeft voorzien. Waar de auteur zorgvuldig met woorden een beeld schetst, weet zij met haar linosnedetechniek in zachte tinten juist met een enkel beeld het gedicht uitstekend te verwoorden. Deze beelden versterken de vrolijke gedichten die gaan over het geluk van de liefde en van de geboorte. Aan de andere kant verzachten ze de trieste emotie van de dood. Door haar illustraties en een fullcolourdruk is Binnenwereld een waar kunststukje geworden. De lezer zal de bundel regelmatig uit de kast halen om zijn eigen binnenwereld te voeden met herkenbare ervaringen, deelnemende ervaringen en gedeelde ervaringen, die een troostvolle opening vormen in de binnenwereld van mensen.

Over de auteur
Edward Groenland
(1954) is geboren in West-Friesland (NH) en opgegroeid in Noord-Limburg. Hij werd opgeleid tot consumentenpsycholoog en is nu dertig jaar werkzaam in wetenschap en onderzoek. Momenteel is hij als hoogleraar verbonden aan een bekende businessuniversiteit in den lande. Hij combineert zijn cognitieve, universitaire arbeid met het oproepen van persoonlijk gekleurde affecten bij het schrijven van verhalen en gedichten. Eerder publiceerde hij Een deerne van vele zinnen (2007), een schalks avonturenverhaal in een lichtabsurdistische stijl.

Over de illustrator:

Anne van Buul (1964) werd geboren in Tilburg. Zij is illustrator van tal van (kinder)boeken, waaronder het met de Gouden Griffel bekroonde boek Bijna iedereen kon omvallen van Toon Tellegen. In haar werk laat zij zich inspireren door onder andere gedichten, dromen en bijbelse thema’s. Anne van Buul hanteert een sobere, eenvoudige beeldtaal. Zij maakt veelvuldig gebruik van de linosnede. Deze techniek leent zich uitstekend om vormen tot in hun essentie weer te geven. In haar tekeningen streeft zij naar een balans tussen humor en ernst. Zij zet de aanschouwer graag op het verkeerde been.

Ron van Dijen beschrijft oeroude techniek van zonnestaren

Ron van Dijen beschrijft oeroude techniek van zonnestaren.
Sungazing een rage in 2011?


In de wereld zijn er steeds meer mensen die samen of alleen in de zon staren om het maximale effect van zonnestralen te ervaren. Ron van Dijen heeft in zijn boek Sungazing de oeroude techniek van zonnestaren en zijn eigen ervaringen beschreven. Deze uitgave is zo een handboek geworden voor verantwoord sungazen. Dit is namelijk niet zonder gevaren. ‘Wie het echter goed doet, kan er enorm veel baat van ondervinden. Dat heb ik zelf ook ervaren’, vertelt de auteur.

Zelf leed Ron van Dijen aan chronische pijnen en depressiviteit, liep ziekenhuis in en uit, zonder echt verbetering te vinden. ‘De oorzaak van dit alles lag in mijn slechte jeugd. Ik zocht naar een soort verlossing en had ‘heel alternatief Nederland’ zo’n beetje al gezien voordat sungazen, zonnestaren, op mijn pad kwam. De informatie die ik heb verzameld over sungazen en mijn eigen ervaringen heb ik in dit boek verwerkt tot een handzame methode die iedereen kan gebruiken.’ Sungazing is een oeroude techniek waarbij mensen rechtstreeks een bepaalde tijd in de zon staren en daar vaak baat bij hebben voor hun gezondheid en zich ook beter in hun vel voelen. Dat deden de oude Egyptenaren al, maar de kennis van sungazing was toen alleen voorbehouden aan farao’s en hogepriesters. Tegenwoordig kan iedereen over deze kennis beschikken en het zelf doen.
Van Dijen: ‘Sungazen is een ontspannen moment voor jezelf. Het kan een grote invloed op je levenswijze hebben als je hier iedere dag tijd aan wilt besteden. Dat heb ik mogen ondervinden en dat wil ik graag delen. Het is immers gratis en de lezer kan het met mijn boek Sungazing in de hand ook verantwoord doen. Iedereen weet dat UV-stralen gevaarlijk kunnen zijn, maar wie zich aan de regels houdt, kan ook genieten van deze mooie kant van de zon.’

2012 Speurtocht naar het ware verhaal

Over het boek 2012 Speurtocht naar het ware verhaal:

                                          Erica Terpstra: ‘Een heldere uitleg met een mooie boodschap’

Het boek laat een totaal andere kant zien van deze gelauwerde acteur. Naast dat hij al tientallen jaren schittert op de planken in musicals als Mama Mia, Tarzan en op dit moment Urinetown, is hij ook al jaren bezig met het onderwerp 2012. Hij schreef er al columns over in ParaVisie, deed mee aan de AVRO-serie
2012-het jaar 0 en gaf diverse lezingen over het onderwerp. ‘Het is een onderwerp dat al sinds zijn jeugd tot mijn verbeelding spreekt’, zegt Fred. ‘Ik heb het meegekregen van mijn twee oma’s. De ene las de kaart en voorspelde zo de toekomst. De andere nam me op jonge leeftijd al mee naar spirituele bijeenkomsten en lezingen. Ik vond het geweldig. Er is veel meer op de wereld dan wij kunnen zien en waarnemen, dat vind ik fascinerend en dat bleek het begin van een speurtocht die zich steeds meer toegespitst heeft op dit onderwerp.’

In begrijpelijke taal en op meeslepende wijze geeft Fred Butter in zijn boek een gefundeerde uitleg over het tijdperk dat ten einde loopt en wat er zou kunnen gaan veranderen. Hij neemt de lezer mee op een reis door de werelden van de wetenschap, mystiek en religie en legt verbindingen tussen verschillende onderzoeken en trekt daaruit zijn conclusies. In zijn ogen is 2012 niet het einde van de wereld, maar een nieuw begin. ‘We leven in het tijdperk van de auto, de computer en de mobiele telefoon. De technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat ik me afvraag of we daar als mensen niet door worden ingehaald. Worden we straks een gechipte mens of een verlichte, zoals de Maya’s beweren? Het is fascinerend om juist nu te leven en ik ben benieuwd wat er straks in 2012 echt gaat gebeuren. Zien we in dat we niet zo om kunnen blijven gaan met onze wereld? Als dat zo is, dan wordt het geweldig!

Een aangrijpend boek van Cornell Niks: ´Op de helft van mijn twee levens´.

Jaarlijks ondersteunt het Nederlands Auteurs Bureau een aankomend auteur bij de uitgave van zijn of haar manuscript. De enige voorwaarde is dat het boek een maatschappelijk thema aansnijdt. In het voorgaande jaar kozen wij voor het levensverhaal van en over Cornell Niks.

Een bijzonder jongen die als doel had om via zijn boek andere mensen met hersenletsel, hun familieleden en vrienden vooral aan te moedigen te gaan werken aan een nieuw leven.
Door de fysieke beperkingen kon Cornell niet geheel zelfstandig een boek schrijven. Daar was een redacteur voor nodig en daar zochten wij een aantal sponsoren voor om een en ander financieel mogelijk te maken. Ook al schreef een aantal maatschappelijk instanties ons dat het maatschappelijk belang van zo´n boek, het duurde bijna een half jaar voor het benodigde geld beschikbaar werd gesteld door bedrijven en een paar particulieren voor de totstandkoming van zijn boek.
Over het boek Op de helft van mijn twee levens:
Het levensverhaal van Cornell, over vechtlust, optimisme, vergeving en liefde.Een angst van iedere ouder dat je kind op een dag een ongeluk krijgt. Een gezellig avondje uit eindigde in een nachtmerrie toen de twintigjarige Cornell nietsvermoedend een café binnenstapte en door twee broers, de eigenaars van de kroeg, op brute wijze in elkaar werd geslagen, terwijl omstanders werkeloos toekeken. Meer dood dan levend werd hij op straat gedumpt. Cornell gleed weg in een diep coma. De artsen gaven hem vijf procent overlevingskans. Na drie maanden gebeurde er een wonder: Cornell ontwaakte en stond aan het begin van twintig jaar revalideren. Bijgestaan door familie en vrienden knokte hij dag en nacht met maar één doel: een zelfstandig leven. Zijn grote wens om een boek te schrijven over zijn ervaringen heeft hij nu vervuld. Daarin wil hij laten zien dat iemand ondanks alles een nieuw leven kan opbouwen.


Op de helft van mijn twee levens is een inspirerend boek vol hoop en moed, met ruimte voor diepe emotie en reflectie. Een ruggensteun voor lotgenoten en hun naasten.

Over de auteur Cornell Niks
Cornell is een bijzondere jonge man, ondanks zijn gruwelijke ongeluk en zijn beperkingen is hij een sprankelend superpositief persoon.
Hij is nu veertig jaar, woont zelfstandig is een afgestudeerd activiteitenbegeleider en werkt zelf met mensen met een verstandelijke beperking bij ´s Heeren Loo. Een landelijke instelling voor mensen met een verstandelijke beperking die ondersteund worden aan een zinvol bestaan. Hij is volgens het management daar, een boegbeeld van hoe iemand na een langdurige revalidatie zich maatschappelijk kan ontwikkelen.

Gea Mollema heeft Cornell begeleid bij het schrijven van dit boek.
Zij tekende ook de verhalen op van de personen die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Cornell. Gea is nu freelance tekstschrijver. Zij startte haar carrière als journaliste bij het Noordhollands Dagblad en werkte onder meer voor Parool.tv en Top Santé. Voor dat blad interviewde zij Cornell en zijn moeder in 1996.

Auteursechtpaar Uding & Uding presenteren gezamenlijk een boek en dichtbundel

Oud-leerlinge ontmoet oud-leraar
Het zal je maar gebeuren, staat er op het antwoordapparaat het bericht van een van je oud-leraren dat hij via jouw bureau een dichtbundel wil uitbrengen. Ik denk ( en hoop) dat iedereen wel een of meer favourite oudleraren en -leraressen heeft gekend en dan is het bijzonder om elkaar jaren later weer te ontmoeten, in een dan wel totaal andere omgeving. Bij ons was dat op een terras in Laren en we hebben leuke herinneringen opgehaald. Deze leraar had meer dan dertig jaar geleden al zijn eerste dichtbundel uitgegeven en uitgedeeld in onze klas, zijn tweede dichtbundel kwam onlangs dus tot stand via een van zijn oud-leerlingen!

Onderwijl had zijn vrouw, Irmy Uding, een manuscript geschreven en wij hebben het zo georganiseerd dat zij samen op een winterse dag op het podium zijn dichtbundel en haar boek uitgereikt kregen. Een bijzonder moment voor dit auteursechtpaar.



Kom binnen om mee te belevenmee te denken
mee te lachen
mee te huilen
mee te herinneren
mee te genieten


Karakteristiek Hans Uding
Op het eerste gezicht en gehoor een horizontaal denkende man, maar na diepere kennismaking ervaar je de verticale diepgang in diezelfde man. Hij is als een ijsberg: zijn verzen geven veel onderwaters bloot. Wie de moeite neemt hem te proeven in zijn verzen, voelt het ijs langzaam smelten. In de wachtkamer van het leven zijn zijn verzen de stilte naar het eeuwig leven.
Dimitri Bobbe




Over de auteur:Hans Uding werd geboren op 18 mei 1934 in Amersfoort onder het teken Stier. Hij werd econoom en was directeur van een verzekeringsmaatschappij. Verkoos na enige tijd het vrije beroep en startte een hypotheek- en verzekeringsadviesbureau en bemiddelde tevens in onroerend goed. Gaf naast deze werkzaamheden, omdat er een tekort was aan leraren economie, 10 jaar les op het Catharijne College te Utrecht.
Het werken met jeugd beviel hem zeer goed. In een depressieve periode begon hij ineens te dichten en gelukkig is dat gebleven. Hij vindt het heerlijk zijn gevoelens op deze manier te kunnen verwoorden. Telkens doet hij de mensen verbaasd staan op de wijze waarop hij fijntjes de situatie en vooral de mens daarin neerzet. Zijn humor vervalt nooit in het grove of uitbundige, het doorprikken van alle poespas en dikdoenerij, niet te vergeten zijn bewogenheid en gevoeligheid, dat tekent Hans ten voeten uit. Zijn kracht ligt in het relativerende, in het ontdekken van verrassende kanten aan gewone dingen.
Het bewijs van dit alles zijn zijn gedichten of zijn het gedachten?

TRENDY ENGELSTALIGE DICHTBUNDEL


De Engelstalige dichtbundel 25 & 25 and a Couple of Pounds more is een verzameling van Lydia Muijen´s buitenlandse ervaringen onderweg in vliegtuigen. De titel verwijst daar ook direct naar: 25 om 25 kilo, de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen op een vlucht. Het meest bizarre ondervindt de auteur/acteur nog regelmatig dat op de ene weegschaal op de luchthaven het gewicht van haar koffers 25 +25 = 50 kilo is en bij een andere balie haar bagage ineens 55 kilo weegt. Vandaar dat in het vliegverkeer en onze moderne samenleving 25 en 25 niet altijd 50 is.
De illustraties in deze trendy gedichtenbundel zijn van de auteur/actrice zelf, die buiten dat zij op jonge leeftijd al een succesvolle internationale filmcarrière heeft, ook haar creativiteit in gedichten en hedendaagse kunst uit.
Lydia groeide op in het Gooise dorp Blaricum. Thans woont zij afwisselend in Amsterdam en Los Angeles.

Lydia Muijen graduated with Distinction for her MSc at TiasNimbas, where she wrote her thesis on Generating Revenue through Mathematical Related Intellectual Property. For her “Doctoraal” in English Literature at the University of Amsterdam she studied Drama and Medieval Literature. She wrote her thesis on Chaucer: Cross Cultural Contact in the Darkest of Ages. Lydia Muijen has worked and lived both in the US and the Netherlands. In 2000 she acted in her first theatrical performance in Florida, where she was casted as Syra in the Merchant by Plautus. After having moved back to the Netherlands in 2001 she and six other friends set up a student based theatre group called ToCo. After having completed her MA and MSc she moved to Los Angeles. Theatrical productions include The Taming of the Shrew, Not to be the Shakespearean Death Project and the Pillow Man. The last feature she worked on as a singer-songwriter was Holy Rollers and was selected to compete at Sundance. In 2010 she was cast for three short films in the Netherlands Noortje, The Man Who Cuts the Sunday Roast and Filpped

Dichtbundel ´Verbonden´ van Marij van den Heuvel

Mensen zijn geschapen om in relatie te staan.
We hebben elkaar nodig om een volwaardig leven te leren leiden.
Het is in de relatie dat we kunnen groeien en bloeien.
Tegelijkertijd is het in de relatie dat we elkaar kunnen kwetsen.
Dat maakt relaties tot een mooi, maar soms ook moeilijk gegeven.
Juist daarom is het geweldig dat God relaties heeft bedacht.
De verbondenheid met Hem geeft kwaliteit aan alle andere relaties.



Marij van den Heuvel (1957) presenteerde in 2008 haar eerste bundel ‘God van Herstel’.
Vanaf haar kandidaatsexamen Theologie is Marij actief geweest binnen kerkelijk werk.
Enkele jaren was zij als toerustingmedewerkster verbonden aan Stichting BurghtNetwerk.
Regelmatig sprak zij op vrouwenochtenden en samen met haar man tijdens huwelijks(voorbereidings)conferenties. De pastoralepsychologische benadering van mensen heeft haar altijd geboeid. Door het volgen van cursussen en scholing heeft zij zich verder ontwikkeld. Momenteel volgt zij de opleiding tot psychosociaal therapeut. Vanuit deze ervaring en haar eigen proces heeft Marij vele gedichten geschreven.

Vanwege de herkenning en bemoediging voor anderen in met name pastorale contacten heeft ze nu haar tweede gedichtenbundel uitgegeven. In deze nieuwe gedichtenbundel staat een dertigtal gedichten die zijn verdeeld over drie onderwerpen: Verbonden met God, Verbonden met de ander en tot slot Verbonden met jezelf.

Jeugdboek ´Missie Bruinvis´ van de auteur Katinka Wals

MISSIE BRUINVIS
Nieuw jeugdboek van de auteur Katinka Wals
met illustraties van Hugo Bausch

De natuur wordt overal ter wereld bedreigd !!!
Daarom is de tweeling David-Jan (DJ) en Bibiane fanatiek lid van de Stichting Levende Planeet. Op een dag krijgen ze een mailtje van de mysterieuze Z met een opdracht. DJ en Bibiane mogen een paar dagen meevaren op het onderzoeksschip de Bella Donna.
Hun moeder maakt aan boord een fotoreportage over bruinvissen.
Onderweg vinden ze een gewonde bruinvis, die ze willen redden. Terwijl ze daar druk mee bezig zijn, laat de geheimzinnige´Z´ hun weten dat er een gifschip uit Ivoorkust onderweg is om gevaarlijk gif te lozen. DJ en Bibiane doen er alles aan om een natuurramp te voorkomen. De opdracht is gevaarlijk en niet iedereen aan boord is te vertrouwen...





Katinka was jarenlang televisieregisseur van onder andere Nieuws uit de Natuur van SchoolTV.
In samenwerking met verschillende natuurbeschermingsorganisaties heeft zij een groot aantal programma’s gemaakt, zowel in Nederland als in het buitenland. Missie Bruinvis is geïnspireerd door de ervaringen die zij in deze periode opdeed.
De feestelijke boekenpresentatie vond plaats bij SOS Dolfijn in het Dolfinarium in Harderwijk met veel kinderen erbij!.  



De onkwetsbaren, een boek met prachtige verhaallijnen van Lucia Douwes Dekker-Koopmans

Op een koude winterdag hadden wij een afspraak met een echtpaar, de heer en mevrouw Douwes Dekker, op ons kantoor. Aanleiding was dat zij, Lucia, op zoek was naar een uitgeefmogelijkheid van haar manuscript. Een drukbezette zakenvrouw die niet voldoende tijd had om zich goed te verdiepen in het ondoorzichtige boekenbos. Haar man had ons bureau op internet gevonden en een afspraak gemaakt. Zij had voorafgaande hieraan twee manuscripten digitaal toegezonden en een van onze redacteuren had tijd om het door te lezen en alvast wat opmerkingen te noteren. Het andere manuscript had ik zelf doorgenomen dus op de vraag van Lucia ´wat vinden jullie ervan´ konden we op anticiperen. Ik las een enkele reactie voor die onze redacteur had meegegeven en nog een paar persoonlijke notities en de reactie van Lucia was kort. ´Jullie weten waar jullie het over hebben, hier ben ik al jaren naar op zoek en hier kan ik iets mee´.
En wij hadden nog een vraag aan Lucia en - indirect - aan haar man, ten slotte was zij getrouwd met een nazaat van Nederlands meest gelezen schrijver Multatuli. Zou zij deze naam als auteur gaan gebruiken. Even keek zij haar man aan en na een instemmende knip en een trotse glimlach was de auteur Lucia Douwes Dekker- Koopmans een feit. 


Lucia S. Douwes Dekker-Koopmans is een zakenvrouw die haar sporen heeft verdiend in een voornamelijk door mannen gedomineerd vakgebied, de projectontwikkeling van industrieel erf- en vastgoed. Ondanks dit weinig romantische beroep zag zij altijd het verhaal achter de situaties waarin zij opereerde. Ze heeft enkele jaren in het buitenland gewerkt. Tijdens de bouw van het Olympische Dorp in Barcelona rond 1991 zette zij in het macho Catalonië een Nederlands toeleveringsbedrijf op. Met vallen en opstaan heeft ze in die periode geleerd om te gaan met de Catalaanse mentaliteit in de bouwwereld. Een uitdaging die ze moedig in haar eentje aanging.
Dierbare vriendschappen met bijzondere vrouwen zijn haar in die periode tot grote steun gebleken.

Met haar romandebuut De Onkwetsbaren laat ze zien ook op het persoonlijke vlak geen uitdaging te schuwen. Lucia debuteerde met haar eerste literaire roman op Manuscripta 2010 in Amsterdam.


Over het boek De onkwetsbaren:
Drie vrouwen, drie levens en drie dromen. Door een wonderlijke speling van het lot ontmoeten Hazel, Bella en Mickie elkaar in Spanje. Als het er op aankomt, vinden ze steun bij elkaar en weten ze elkaar te inspireren in de zoektocht naar hun echte bestemming en in het ontdekken van hun werkelijke kracht.

De oude Grieken waren ervan overtuigd dat in alle vrouwen een godin schuilt. De filosofie dat alle vrouwen - en mannen - afstammelingen zijn van de eerste goden die over deze aarde heersten, is in de psychologie onder anderen gebruikt door Carl Gustav Jung in zijn onderzoek naar het vrouwelijke karakter. Op deze manier kon hij een ruwe indeling maken van de soorten persoonlijkheden - archetypen - van de vrouw.

In
De onkwetsbaren worden drie van deze Griekse godinnen, de maagdelijke godinnen, gevolgd. In de mythologie staan zij tegenover de niet-maagdelijke, de kwetsbare godinnen, waarbij we het maagdelijke figuurlijk moeten nemen.
De auteur noemt ze de onkwetsbaren, vrouwen die in staat zijn hun eigen weg te zoeken en voor hun geluk niet afhankelijk zijn van een relatie en kinderen. Vrouwen die een passie hebben voor hun werk of hobby, vrouwen die de kunst, wetenschap en passie tillen boven het persoonlijke geluk dat zij in een relatie zouden kunnen hebben. Niet iedere vrouw weet deze kracht in haar jongere jaren te ontdekken. Vaak groeit deze gewaarwording met de jaren en moet ze met vallen en opstaan haar onkwetsbaarheid ontdekken.
De hoofdpersonen in deze literaire roman (Hazel, Bella en Mickie) zijn respectievelijk Artemis de jager, Athene de strateeg en Hestia de gastvrouw. Met een beetje psychologisch inzicht en fantasie zijn deze onkwetsbare godinnen in de drie vrouwen te vinden.


‘Prachtige verhaallijnen over drie krachtige vrouwen met totaal verschillende levens die op een ingenieuze wijze met elkaar verbonden worden.’

Voor liefhebbers van terroristenthrillers een boekenaanrader....... Addergebroed.

Wie fan is van goed geschreven thrillers kan nu een boek lezen van een bekende Nederlandse fotograaf en auteur - Steye Raviez - die een fictieboek schreef met de titel Addergebroed.

Addergebroed is een terroristenthriller waarin Ilich Sanchez alias Carlos de Jakhals, de RAF en ETA, Kadaffi, Al Qaida en de Mossad op een geraffineerde wijze tezamen komen.



Verhaallijn
Emile Mahieu krijgt al op jonge leeftijd het vermoeden dat zijn vader een spion is. Hijzelf betreedt een wereld van oplichterij en zelfs van terrorisme. Vriendschap met Hakim, een wonderlijke Palestijn die beweert een Saoedische prins te zijn, drijft hem in de armen van Kadaffi, die een aanslag aan het voorbereiden is. Op Menorca, waar zich het doelwit bevindt, ontmoet Emile een beeldschone toeriste en hij wordt verliefd op haar. Intussen krijgt Hakim met de onverzoenlijke Libische terroriste Leila in de haven van Barcelona een veel beter doelwit in het vizier. Eenmaal op de vlucht wordt Emile gearresteerd, belandt in de gevangenis van Pamplona en krijgt daar onverwacht bezoek.


De Nederlandse fotograaf Steye Raviez heeft zijn sporen ruimschoots verdiend.
Hij werkte voor Haagse Post en Vrij Nederland en was tien jaar docent journalistieke fotografie. Raviez maakte diverse fotoboeken en schreef twee thrillers (The end en Vuile streken).
Hij schrijft zoals hij fotografeert. Als de nauwlettende waarnemer die zowel pen als camera weet te hanteren.

Cultuur, een vernuftige verleiding

Een goed jaar geleden belde een man ons kantoor met de vraag voor een kennismakingsgesprek over een mogelijke boekuitgave. Het werd een aangenaam gesprek met elkaar en doordat wij onder de indruk waren over het systeem dat deze auteur had ontwikkeld (intrawaarde en intropreneurschap) zagen wij goede mogelijkheden om zijn manuscript uit te laten geven. De man was Walther Bourne, geboren in Suriname, werkzaam met jeugdgroepen in Amsterdam ZO en woonachtig in Heerlen. (Hij sprak zelfs met een licht Limburgsaccent). Hoe uiteenlopend zijn leven en werk-woonkring was zo uiteenlopend werd uiteindelijk ook zijn boekenproject.
Een paar dagen later belde hij terug en vertelde ons dat hij een besluit had genomen. ´Ik ga met jullie twee boeken uitgeven, ik wilde eerst een boek bij een zwarte uitgever onderbrengen, maar ik heb zo goed gevoel over jullie dat we dit met elkaar gaan doen´.
Ik begreep niets van ´zwarte´ uitgever. Hij doelde daarmee op een uitgever van Antiliaanse komaf, maar die was wel heel erg traag met alles, volgens hem. 
Ons boekenproject met Walther breidde zich uit met een boeklancering op onder ander de Nederlandse Antillen.

In augustus werd het boek eerst op Sint Eustatius, Sint Maarten en Aruba door de auteur gelanceerd. Zo kreeg commissioner Mr. Hooker op St. Eustatius het eerste exemplaar daar uitgereikt. In diverse kranten werd aandacht aan het werk besteed, waaronder toonaangevende bladen als The Daily Herald en Amigoe.
Lokale TV- en radiostations hebben Walther Bourne geïnterviewd, net zoals Radio Nederland Wereldomroep dat hier deed. Daarnaast gaf de auteur diverse lezingen en workshops in de bibliotheken van Sint Eustatius en Sint Maarten en op het IPA, de lerarenopleiding van Aruba.
In Nederland werd het eerste exemplaar door Walther Bourne overhandigd aan de heer Urwin Vyent, portefeuillehouder van het stadsdeel Amsterdam Zuid-Oost te Amsterdam in aanwezigheid van zijn moeder, familie en een hondertal genodigden.



Over het boek Cultuur, een vernuftige verleiding:
Het boek Cultuur, een vernuftige verleiding, laat lezers kennismaken met het systeem van intrawaarde  en intropreneurschap vanuit de ervaringswereld van de auteur Walther Bourne in de vorm van columns.
Deze columns, gerangschikt naar diverse onderwerpen geven een beeld van ons dagelijks leven, met hier en daar een reflectie op de geschiedenis en – aan de lezer - aangereikte mogelijkheden ter overdenken. De essentie van intrawaarde en intropreneurschap is dat men steeds meer en steeds beter eigenheid en eigen kracht gebruikt voor tot samenwerkingsvermogen. De auteur is van mening dat wij allen eenvoudigweg niet ontkomen aan de eis tot samenwerking. Aanvulling levert de beste samenwerking op.
De vraag is dan waarop men aangevuld wil worden om gepaste resultaten te bereiken.
Cultuur, een vernuftige verleiding, levert daartoe een aantal hints door deze inzichten. Mogelijk verbreedt en verrijkt men eigen inzicht hiermee: meerwaarde uit eigen intrawaarde helpt.

Over de auteur:Walther Bourne (1953) werd in de hoofdstad van Suriname, Paramaribo geboren. Tijdens zijn opleiding tot docent werktuigbouwkunde en mechanische techniek kreeg hij oog voor de achterstand van mensen. Betrokkenheid bij het wegwerken van armoede, verbetering van het onderwijs en bestrijding van discriminatie staan hoog in zijn vaandel.
Als trainer, coach, adviseur en ondernemer biedt hij met zijn bedrijf Enhan Human Sources, gevestigd in Heerlen personen de gelegenheid een verantwoord ‘chauffeur in het levensverkeer´ te worden.

´Voor liefhebbers van gedichten: VOOR EEUWIG JIJ!

´Ik zou nooit een vrouw willen zijn,
omdat ik ze dan niet meer zó zou kunnen liefhebben´.

Al jarenlang was het een grote wens van Antoon F. Bruggeling om een gedichtenbundel te mogen maken.
Hij is dan ook bijzonder blij deze kans te hebben gekregen en hoopt hiermee veel mannen en vrouwen een plezier te doen.
´Deze gedichtenbundel zou iedere man schenken als ode aan zijn vrouw en iedere avond zou hij haar een gedicht kunnen voordragen´.
Over de auteur:Antoon F. Bruggeling is bij inwoners in ´t Gooi een meer dan gewaardeerd journalist, hij was meer dan dertig jaar werkzaam bij de Gooi en Eembode/Gooi en Eemlander en verzorgde wekelijks de editie De Laarder Courant De Bel.
Iedere week beschreef hij op zijn enthousiaste maar altijd integere wijze het Gooise wel en wee. In 2009 verscheen van zijn hand het boek Verrassend Bussum en Naarden. En in zijn spaarzame vrije tijd schildert hij zo nu en dan. Enkele van zijn werken (naakten) zijn opgenomen in zijn eerste gedichtenbundel. Deze pure sang journalist is getrouwd met Ilse, samen hebben zij twee prachtige dochters en wonen in de Gooise vestingstad Naarden.
Op 16 september 2010 reikte Antoon het eerste exemplaar van zijn gedichtenbundel uit aan Janne Schra, de ex-zangeres van Room Eleven in Laren in bijzijn van een grote groep genodigden, pers en fotografen, natuurlijk met een glas ´bubbels´, een mooie taart voorzien van de boekomslag van zijn gedichtenbundel en hapjes.

Een zakelijke bestseller: Koud bellen, brrrrrr......

Koud bellen..... warm aanbevolen!
Het komt regelmatig voor dat een zakenman of zakenvrouw bij ons een manuscript laat beoordelen voor een zakelijke uitgave. Altijd leuk om een zakenboek uit te laten geven!

Een voordeel van werken met een zakelijke auteur is dat wij niet hoeven te vertellen dat een boek ´echt zichzelf niet zo makkelijk verkoopt´. Want zakenmensen weten hoe moeilijk het is om new business voor hun bedrijf binnen te halen.  
En als dit manuscript dan ook nog eens geschreven is door Nederlands bekendste acquisitor, Victor Bonke, dan wordt het leuk samenwerken met elkaar en zo geschiedde ook!
Een combinatie van onze en zijn expertise zorgde ervoor dat het boek al snel aan een tweede druk toe was en in de management toptien boekenlijst terecht kwam.

Over de auteur:Victor Bonke (1960) kan bogen op meer dan 25 jaar succesvolle koude acquisitie-ervaring in het B2B-segment. Waar collega's afhaakten tijdens koude acquisitie, ging hij door en had hij zijn agenda vol met afspraken met prospects. Zijn zeer praktische en herkenbare visie draagt hij vanuit zijn bedrijf Acquiro door middel van presentaties, workshops en nu dit boek, over aan andere (sales)professionals.
De in dit boek beschreven visie op koude acquisitie heeft inmiddels duizenden commerciële mensen ervan overtuigd dat koude acquisitie een kosteneffectief middel is om nieuwe klanten binnen te halen. Jij kunt dat nu ook ervaren, wanneer je dit boek leest en de beschreven werkwijze gaat hanteren.

Over het boek Koud bellen.. brrrr.....:
Koude acquisitie behoort tot eenn van de meest lastige, meest gevreesde onderdelen van het verkoopvak. Vooral omdat men aan de telefoon vaker dan lief is, wordt afgewezen. Dit praktische, vijftien hoofdstukken tellende 'doe-boek' geeft structuur, voorbeelden, inspiratie, motivatie, tips en trucs.
Een praktijkgericht boek voor meer afspraken met nieuwe klanten, en:
  • effectiever en efficiënter kan werken;

  • er meer plezier wordt beleeft;

  • en leert omgaan met angst voor afwijzing.

    Dit boek is gericht op de MKB-salesprofessional en/of salesmanager met een acquisitietaak het MKB die géén primaire salestaak heeft, maar die wel een wezenlijke rol speelt bij het verwerven van nieuwe klanten.



  • QUOTES
    Anton Spijkers, eigenaar van Dpeople:
    “Erg praktisch, hands-on geschreven. Schrijver getuigt van 'zelf met de voeten in de klei' gestaan te hebben.”

    Hedwig Peters, Business Focus:
    “Elke tip die Victor aandraagt in dit boek, is de basis om een succesvolle acquisiteur te worden en te blijven! Leg het boek dan ook niet achter in de kast als je het een keer gelezen hebt, maar bekijk de tips elke keer opnieuw als een gesprek niet is gelopen zoals je had verwacht. Analyseer het gesprek en bekijk de tips opnieuw voor je het volgende gesprek aangaat.”

    Leendert Mijnders, business development manager van Humiq:
    “Het mooie van dit boek vind ik de gemeenschappelijke deler in de uitdagingen van koude acquisitie en de handreikingen om die uitdagingen aan te gaan.”

    Een boek dat je hart raakt.............. Hart, een uitnodiging van liefde

    Het is iets moeilijker voor mij om een manuscript te lezen dat door een van je vrienden zelf is geschreven en dat zij wil laten uitbrengen via ons bureau. Waarom.... enkel door het feit dat je die persoon kent en je meer je best moet doen om neutraal te blijven in het beoordelen ervan. 
    Het boek HART is geschreven uit het hart van Mayana, zo zuiver, mooi en treffend dat er helemaal geen sprake van ´neutraal´ lezen aan te pas kwam.
    En Mayana had precies in haar hoofd hoe het boek eruit moest komen te zien: wit met gouden letters, gebonden en met een leeslintje! En zo is het ook geworden, een prachtig boek van buiten en van binnen.
    Tijdens het geboortefeestje van haar nieuwe boek waren de reacties al lovend, dat kon ook niet anders want Mayana raakt mensen tijdens haar lezingen en trainingen altijd en nu dus ook weer.
    En dus ook met haar allernieuwste boek!
    Marianne Vork
     
    En dan nu over de inhoud van het boek HART een uitnodiging van liefde
    Jouw hart, de motor van jouw lichaam is trouw aan jou... hoe trouw ben jij aan haar?
    Waarom is het zo belangrijk om ons meer en meer te verbinden met ons hart? Welke antwoorden geeft ons hart op belangrijke levensvragen? Tot welke ervaring zou het hart ons willen uitnodigen?
    In HART een uitnodiging van liefde komt het hart zelf aan het woord en wordt de lezer meegenomen op een reis door belangrijke levensvragen, vanuit de belevingswereld en wijsheid van het hart. Alle wijsheid bevindt zich namelijk al in de waarheid van jouw eigen hart. Na het lezen van dit boek zal de band met je eigen hart nooit meer hetzelfde zijn. Je zult inzien dat je hart denkt, voelt,
    weet, ziet, zich herinnert en eindeloos wijs is. De taal van jouw hart verstaan, biedt je de mogelijkheid om op een nieuwe manier naar je leven te kijken. Je kunt niet altijd veranderen wat er om je heen gebeurt maar je kunt wel invloed uitoefenen op hoe je ermee om gaat. Spring in het diepe en open de deur naar de liefde in jou, die er altijd al was, altijd is en altijd zal zijn wanneer jij ervoor kiest om haar te vinden.
    Een boek dat je raakt.

    Over de auteur Mayana:Mayana´s interesse om antwoorden te vinden op belangrijke levensvragen hebben haar na studies en opleidingen op het gebied van zelfontwikkeling en bewustwording, bij de belangrijkste leraar van haar leven gebracht: haar HART.
    Mayana (1972) is internationaal trainer, heartcoach, Intuïtief counselor, zangeres en auteur. Zij werd internationaal bekend met de bewegingsvorm Zhen Chi, een meditatie van bewegingen met als doel het openen van je hart. Hierover schreef zij het boek Zhen Chi - Het geheim van je Hart en verscheen er een gelijknamige meditatie-dvd in acht talen. Sinds de komst van haar cd´s You Are Not Alone en Food 4 the Heart, zingt zij regelmatig op diverse binnen- en buitenlandse events, zoals onlangs nog bij Masaru Emoto in Japan. Met veel liefde geeft zij jaarlijks in Nederland in ´t buitenland trainingen waarin ze mensen uitnodigt om zich bewust te worden dan de stem van hun eigen hart en de nieuwe mogelijkheden die vanuit daar ontstaan.
    Zij raakt mensen tot de diepste kern van hun hart.

    Een beestenbende boek daar in Westerende

    Op een zomerse dag belde een auteur ons met de vraag ´Willen jullie er voor zorgen dat mijn manuscript wordt gepubliceerd in boekvorm. Ik heb alleen wat problemen met mijn computer om mijn manuscript eruit te krijgen´.
    De auteur was al iets op leeftijd en zonder een manuscript lukt het ons echt niet om het in boekvorm te krijgen. Dus spraken wij bij hem thuis af achter zijn computer. En met een beetje moeite lukte het een aantal hoofdstukken veilig te stellen, helaas voor hem ontbraken de middelste hoofdstukken op zijn computer maar hij had gelukkig alles wel uitgeprint. Er zat niets anders op dan al de ontbrekende hoofdstukken opnieuw in te voeren. Op zijn nieuw aangeschafte computer heeft hij enkele uren per dag zijn werk weer opnieuw ingevoerd. En enkele weken later wat het werk weer geheel compleet. Het manuscript had een komische insteek van een paar situaties en ´schreeuwde´ eigenlijk om een paar treffende cartoons.
    Dus ging een van onze kunstenaars aan de slag en tekende enkele treffende cartoons. Ik zal de woorden van de auteur niet zo snel vergeten toen hij zei ´maakt me niet zoveel uit wat het gaat kosten, als er maar een kaftje om heen komt. Ik heb niet zoveel vrienden meer op deze leeftijd dus laat er maar 25 boekjes van maken.´ Die 25 exemplaren werden er uiteindelijk toch nog meer dan 100 daar een redelijk aantal bibliotheken het graag wilde opnemen in hun boekenuitleenkasten.



    Over het boek Beestenbende in Westerende van de auteur Willem Wildzang (pseudoniem):
    Het dorp Westerende is een gesloten bastion voor nieuwsgierige buitenstaanders en een open boek voor  de bewoners. Op de televisie staan ´s avonds wel wat opinies te pruttelen, maar die komen van verre en hebben derhalve geen enkele invloed op het dagelijkse leven. En dan gaat het plotseling fout. De plaatselijke Leenbank raakt verzeild in een achtbaan van koersdoelen, prognoses, analyses en grootschalig denken.
    De gevolgen blijven niet uit...
    De auteur weet de verwikkelingen in Westerende virtuoos en creatief onder woorden te brengen.
    Hij houdt de lezer een lachspiegel voor: karakters worden karikaturen, logica verandert in slapstick.
    De schelmse en parodistische humor in Beestenbende in Westerende balanceert tussen Adriaan en Olivier, Grijpstra & De Gier en Herman Finkers.

    Het boek heeft tussen de persiflages door ook een maatschappijkritische ondertoon. De allerzwaksten en meest kwetsbaren in onze samenleving, de dieren, hadden vroeger een naam, maar nu hebben zij slechts een nummer in een productieproces. In ons streven deel te nemen aan alles wat groot en belangrijk leek, vergaten wij onze verantwoordelijkheid voor hen te nemen. Beestenbende in Westerende laat zien hoe het geld waar het in dit boek om draait ook ten goede kan worden aangewend.

    Een boek voor schaatsliefhebbers..... Laatste kans op GOUD

    Ook als is de winter weer voorbij en kunnen we al weer heerlijk op een terras zitten, toch nog een moment aandacht voor een verrassend leuk verhaal over de Olympische Winterspelen en over echte schaatsers die gaan voor het GOUD.

    Als verrassing ontving de auteur haar eerste boekexemplaar van wel een hele bekende schaatser!
    Over het boek laatste kans op goud van de auteur Carin van den Berg:
    De Olympische Winterspelen in Vancouver moeten nog één gouden moment opleveren in het leven van schaatser Maarten Middendorp. Het is voor hem de laatste kans om bij de ploegenachtervolging de ontbrekende gouden olympische medaille op zijn erelijst bij te schrijven voor hij zijn schaatscarrière beëindigt. Carlyn Johansen is een gedreven succesvolle journaliste en wordt op het laatste moment door WorldSport gevraagd voor verslaggeving ter plaatse. Tijdens haar hectische werkzaamheden stuit zij op vreemde zaken rond Derek Mansion, de schaatscoach van Zweden.
    Wil deze coach echt koste wat het kost de gouden medaille veroveren met zijn team en gaat hij daarbij zelfs over lijken?
    Zij verdenkt deze rokkenjager van competitievervalsing en meer. Nieuwsgierig en gedreven als ze is, gaat Carlyn op onderzoek uit en dat is zeker niet zonder gevaren. Maarten probeert haar te helpen en doet er ondertussen alles aan om zich te blijven concentreren op zijn eigen doel.
    Komen de gouden dromen van Maarten en Carlyn uit in Vancouver?
    Of zorgt rancune voor een spelbreker?

    Spiritueel boek over Pim Fortuyn, nog steeds actueel.

    Soms krijg je een manuscript in handen dat bijzonder is. Allereerst is het boek Luisteren naar de andere wereld, met de ondertitel wat Pim Fortuyn werkelijk bedoelde al lang uitgekomen. Het was voor onze afdeling pers & publiciteit niet eenvoudig om hier enige persaandacht voor te krijgen. Daarintegen zijn de reacties van de lezers van dit boek nog steeds bijzonder. Want al geloof je niet in bovenaardse verschijnselen, in dit boek staan ´zijn´ voorspellingen van meer dan acht jaar geleden die toch echt zijn uitgekomen.

    Over het boek Luisteren naar de andere wereld van de auteur Margaretha Gieles
    In december 2004, anderhalf jaar na zijn overlijden, verscheen de gedaante van Pim Fortuyn aan Margaretha Gieles. Hij vroeg of zij 'een stem' voor hem wilde zijn. Toen ze van de schok bekomen was en na veel aarzelen besloot Margaretha naar hem te luisteren. Er vonden jarenlang channelsessies plaats met Pim.
    Deze zijn letterlijk in het boek opgenomen. Zo heeft Pim het over zijn woede en ongeduld, de hypocriete Haagse politiek en zijn ongerustheid over het milieu.
    Margaretha voert de lezers ook mee in haar angst en twijfel om met het boek naar buiten te treden.
    Marten Fortuyn, de broer van Pim, heeft inzage gehad in het manuscript en schreef een voorwoord.

    Quote van de broer van Pim Fortuyn, de heer Marten S. Fortuyn;
    Zou dit de verklaring kunnen zijn voor veel dingen die wij niet begrijpen en daarom verwerpen? Wie weet het? Ik zeker niet!

    Voor boekenliefhebbers van politieke zaken..... De Blancke Lelie, over de commissie-Davids en de Irak-oorlog

    Over het boek De Blancke Lelie.
    Nederland is de Irak-oorlog ingerommeld, daarover bestond en bestaat nog steeds grote eensgezindheid. Onduidelijk is wat er nu precies achter de schermen gaande is geweest. In De Blancke Lelie wordt beschreven wat er rond het Torentje en het Binnenhof gebeurd kàn zijn.
    Het boek volgt een team van hooggeplaatste ambtenaren die druk bezig zijn om actieve, militaire steun te verlenen aan de oorlogsvoorbereidingen van de regering-Bush. Ze zijn niet te beroerd om collega’s die bezwaren hebben tegen deze deelname onder grote druk te zetten en het parlement op geraffineerde wijze voor te liegen. Harry Bodewes is de centrale persoon in dit team.
    De tegenslag in zijn persoonlijke leven houdt rechtstreeks verband met zijn werk.

    Lees hoe de opdracht aan de commissie-Davids bedoeld is om een doofpot te creëren. Ien Verwaaijen, lid van de Tweede Kamer, wurmt zich in de parlementaire enquêtecommissie die in 2010 na het rapport van Davids alsnog wordt ingesteld. Ook haar vergaat het minder goed.
    De Blancke Lelie is spannend tot de laatste bladzijde. Het boek geeft een onthutsende inkijk in het reilen en zeilen van onze democratie. Met enorme feitenkennis weet de auteur Felix Monter (zie foto) een waarheidsgetrouw beeld te schetsen.