vrijdag 7 oktober 2011

VOORAANKONDIGING: Wim de Bruin debuteert met ´Gods grenzeloze liefde´.

“Een blijmoedig, liefdevol en hoopgevend boek”
 

Zoals de ziel van de mens verborgen is, zo is er ook een prachtig verhaal verborgen achter de letterlijke Bijbeltekst. Een verhaal waarin geen plaats is voor de starre beelden die de religie van de Bijbel en God heeft gemaakt en evenmin voor verstikkende dogmatiek. 
 
Dit boek van de Zeeuwse auteur Wim de Bruin neemt de lezer in zijn boek ´Gods grenzeloze liefde´ mee op een tocht door dit onbekende verhaal. Het boek onthult waar de mens vandaan komt, waarom hij hier is en waar hij naartoe gaat. Zo beschrijft het de nadering van een met heftige weeën gepaard gaande omwenteling, die zich overigens al lijkt aan te dienen. Tegelijkertijd neemt het echter de angst voor die omwenteling weg.

Het vertelt verder over de door God gewenste vrije wil als voorwaarde voor de liefde, over de strijd tussen ratio en ziel en over de zin van het lijden. Het beschrijft de wezenlijke betekenis en positie van de vrouw en ontmantelt de doctrine van de ‘hel’. Tijd is een illusie, de dood bestaat niet en uiteindelijk keert alles, zonder enige uitzondering, terug naar het ‘Licht’, naar God.   


Wim de Bruin (1949) is opgegroeid in een gereformeerd gezin in Zeeland. Al jong nam hij afscheid van het gereformeerd protestantisme. Hij verdiepte zich eerst in de filosofie. Daarna bestudeerde hij de Joodse mystiek en andere geloofswetenschappen.

Passage uit het voorwoord in het boek door ds. Wim P. Jansen
“In dit boek gaat Wim de Bruin in op de wezenlijke vragen van het leven: wat doen we hier eigenlijk in dit oord van afwisselend gelukzaligheid en doffe ellende? Wat is toch de betekenis van dit alles? Wim neemt ons mee in de gevoelswereld van levende mensen, maar ook in wat soms ervaren wordt als dode letters. Hij laat werelden van diepe betekenis zien achter een Hebreeuws teken, een woord, een naam, en verbindt die met de geschiedenissen van mensen, onze geschiedenissen. En haalt wat mij betreft het volle pond uit de symbolische lading van religieuze teksten. Dit boek zal u op z’n minst stevig aan het denken zetten, vragen bij u oproepen, maar zeker ook verrijken en inspireren.”

Vanaf 14 oktober 2011 is het boek verkrijgbaar bij alle boekwinkels in Nederland en België alsmede via de bekende boekenwebsites.