dinsdag 11 oktober 2011

´NIETS dan de WAARHEID´, het lang verwachte boek van Thom McShane

Leren kijken in je mentale spiegel

Waarom ben ik hier? Wat is de zin van het leven? Door de eeuwen heen heeft de mens altijd naar iets groter gezocht. Een zoektocht naar iets wat ons kan bevrijden uit de vele emoties die onze rust verstoren en onze visie vervormen. We zoeken een geestestoestand die het mogelijk maakt om door de mist heen te zien.
We zoeken naar de waarheid  die het antwoord is op onze eeuwige vragen.

Thom McShane (1937), zenmeester, leraar, healer en schrijver, heeft jarenlang de grote meesters van onze tijd bestudeerd en zijn eigen leer ontwikkeld op het gebied van zelfrealisatie. Gebaseerd op zijn jarenlange studie heeft Thom een boek geschreven, 'Niets dan de waarheid'.  Thom, opgegroeid in een van de ‘achterbuurten’ van Glasgow, schreef dit boek voor wie nieuwsgierig is naar wat het leven eigenlijk is en wat het ware doel van het leven is: “Dit boek gaat over de werkelijkheid zoals die in feite is, in tegenstelling tot de ‘werkelijkheid’ zoals we die hebben geleerd te zien. Het boek gunt je een blik in je eigen mentale spiegel en zal je ogen openen. Wanneer je het boek leest met een open ontspannen geest, en de oefeningen doet die in het boek beschreven staan, krijg je een mentale spiegel die vrij is van vervormingen. Je krijgt een helder inzicht dat je volledige vrijheid schenkt van alle blokkades voor je vitaliteit. Je ontvangt de wijsheid van je echte persoonlijkheid. Probeer het boek vooral niet te begrijpen, de waarheid schuilt in de woorden”. Met het boek wil Thom de waarheid voor iedereen toegankelijk maken: “Mijn doel is om mystieke principes naar het dagelijkse leven te brengen in eenvoudige taal, zodat iedereen, uit alle lagen van de maatschappij, hier kennis van kan nemen. Op die manier is zelfrealisatie voor iedereen mogelijk, ongeacht afkomst of opleidingsniveau.”


Thom McShane is geboren in Schotland en woont en werkt nu het grootste deel van het jaar in Nederland. Gebaseerd op het boeddhisme en diverse andere religies ontwikkelde hij zijn eigen leer. Thom was jarenlang de raadgever en leraar van Derek Ogilvie. Samen met Mariska Adrichem richtte hij in Nederland de Zentinel Stichting op.