dinsdag 25 oktober 2011

Het leukste konijnenboek is net uit: ´HIGH FIVE MET JE KONIJN´

Alles over verzorgen, opvoeden en trainen van konijnen

Benieuwd hoe je je konijn leert voetballen? Of wil je je konijn los laten lopen in huis maar is hij nog niet zindelijk? Op deze vragen biedt ‘High Five met je konijn’ dat vandaag uitkomt het antwoord. Het boek van dierentrainster Bernice Muntz is hét boek over verzorgen, opvoeden, trainen en spelen met je konijn.

“Als kind wist ik al dat ik met dieren wilde werken” aldus Muntz. Zij is gedragsdeskundige voor honden en konijnen en gecertificeerd trainer. Ze traint alle dieren: van dassen tot schapen, van katten tot exotische vogels.Bernice vindt het leuk om haar uitgebreide vakkennis over te dragen aan alle konijnenliefhebbers. Dat zij een konijnenexpert is, mag wel blijken uit het feit dat tal van ervaringsdeskundigen, dierenartsen en wetenschappers hun medewerking verleenden aan de totstandkoming van dit boek. 

Het  boek ´High Five met je konijn´ is een uniek boek voor iedereen die met konijnen omgaat. Konijnen worden vaak in een klein hok gehouden en leiden een saai leven. Onnodig! In dit leuke boek lees je onder andere welke verzorging je konijn nodig heeft. En hoe jullie samen kunnen genieten van een goed en gezellig leven.
Lees in dit boek alles over:
·         Het opbouwen van een band met je konijn.

·         Plezier hebben en spelen met je konijn (bijvoorbeeld speurspelletjes).

·         Hoe je je konijn kan leren voetballen.

·         Hoe je je konijn Rabbitdance kan aanleren.

·         Konijnentaal – wat probeert je konijn je te vertellen?

·         Voeding, gezondheid en eetbare planten.

·         Het zindelijk maken van je konijn.

·         Hoe je omgaat met konijnen die slopen.

·         Hoe je agressie kunt voorkomen en ombuigen.

·         En nog veel, veel meer…!

De vele kleurenfoto´s maken het boek ´High Five met je konijn´ boek compleet!
Het boek is te koop in alle boekwinkels in Nederland.




vrijdag 21 oktober 2011

Dyslexie en touwtjespringen

Quote van een leerkracht: ´In de trein deze week je boek gelezen: ik wil het wel aan iedereen laten lezen en van de daken roepen hoe mooi en helder je de problemen beschrijft waar zoveel ouders, kinderen, leerkrachten tegenaan lopen en waar jij op zo’n heldere, opbouwende manier beschrijft en laat zien wat werkt!!´

Interessant boek voor ouders van kinderen die lezen lastig vinden

Marijke van Vuure heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen met dyslexie. Als leerkracht in het basisonderwijs ontdekte zij dat er niet genoeg tijd en juiste begeleiding was voor deze kinderen. Zij specialiseerde zich in dyslexie, startte een praktijk en ontwikkelde haar eigen succesvolle manier van werken. Haar bijzondere aanpak bracht zij samen in dit nieuwe boek. Met dit praktische boek kun je als ouder zelf met je kind aan de slag.

De afgelopen twintig jaar heeft Marijke van Vuure vele kinderen met leesproblemen aan het lezen gekregen: “Goed oefenen maar’, hoort een kind vaak als het lezen moeilijk gaat. Maar oefenen met lezen heeft geen zin als de oorzaak van de achterstand niet bekend is. Iedere leesachterstand kan een andere oorzaak hebben. Om te lezen is een goede samenwerking van meerdere gebieden in de hersenen nodig. Ook zintuigen spelen een belangrijke rol in een leesproces. Komt de informatie die via ogen en oren binnenkomt wel op de juiste manier aan in de hersenen?” Zo ontwikkelde zij haar eigen aanpak.
Het boek bevat een duidelijk tienstappenplan. Wanneer je dit stappenplan in het boek volgt, zul je verrassende vorderingen zien: “Ga met je kind de letters kleien, ga spiegelend tekenen, doe de luister- en geheugenoefeningen, volg de waardevolle leestips en ontdek samen met je kind dat lezen leuk kan zijn!” Ook leerkrachten zullen veel waardevolle oefeningen vinden in ´Dyslexie en touwtjespringen´.
Het boek is het resultaat van meer dan twintig jaar prachtige ervaringen: “Ik heb bij veel kinderen grote vorderingen meegemaakt in slechts een paar maanden tijd. Zo begeleidde ik ooit een jongen van tien jaar die na vier jaar leesonderwijs nog steeds op niveau 1 was blijven hangen. De school voor speciaal onderwijs waar hij op zat had de jongen opgegeven en hij kreeg een stempel van zwakbegaafd opgeplakt. Omdat ik veel mogelijkheden zag, zijn we aan de slag gegaan en inmiddels heeft hij zijn vmbo-t-diploma gehaald. Dat zijn voor mij geweldige ervaringen.”

Ook ontwikkelingspsycholoog Dr. Ewald Vervaet is erg content met het boek dat is afgeleverd: “Marijke heeft een unieke weg afgelegd! Ze heeft een kijk op het kind ontdekt die samenvalt met wat ikzelf in de ontwikkelingspsychologie en andere wetenschappers in weer andere onderzoeksgebieden hebben gevonden. Marijke wijst er terecht op dat niet het aantal hersencellen dat bij het lezen betrokken is er toe doet, maar de kwaliteit van hun onderlinge samenwerking. Marijke heeft een scherp oog voor de ontwikkeling van het kind. Zij kijkt eerst en vooral naar het proces: waar is het kind nu? Wat is de volgende stap? En dan gebeurt het wonder: door dit proces te volgen, bereikt zij schitterende resultaten!”

dinsdag 18 oktober 2011

Gratis iPad App ´Theater van het Leven´ nu verkrijgbaar

De gratis IPad App ‘Theater van het Leven’ leidt je door de geheimen van het creatieve scheppingsproces

Hoe kun je als mens te allen tijde genieten van de creaties waar je zelf actief onderdeel van bent? Wie ben ik? Waar ben ik? Wat is mijn doel om hier te zijn? Wat gebeurt er in mijn leven en waarom gebeurt het? Zou ik enig verschil kunnen maken? Wat zijn dromen? Wat is inspiratie? Deze en nog veel meer levensvragen komen aan de orde in het boek ´Theater van het Leven´ dat vanaf heden ook gratis verkrijgbaar is als een App. 
                                                       

Volg je hart, inspiratie en dromen in Theater van het Leven

De auteur Alfred Boeve laat de lezers op een onderzoekende wijze kennismaken met een andere manier van kijken en leven. Dit doet hij aan de hand van persoonlijke voorbeelden en ervaringsgerichte analyses over het leven van alle dag in werk en privé. Hoe kun je het leven zo gaan zien dat iedere worsteling en iedere gebeurtenis gaat bijdragen aan je persoonlijke groei? Hoe kun je de grotere verbanden van een leven op aarde proeven, er van genieten en het met anderen delen? Volg je hart, je inspiratie en je dromen. Het gaat volgens Alfred Boeve om duurzaam samenwerken aan onze wereld vanuit de kernwaarden verbinden, transparantie en passie en vooral door jezelf te zijn.

Nu verkrijgbaar de gratis iPad App ´Theater van het Leven´.
De inzichten en analyses die Alfred Boeve met zijn lezers deelt, zijn zorgvuldig doordacht en hierdoor ontdek je stap voor stap een hoger gewaarzijn over het proces van het leven. Door prachtige schilderijen, persoonlijke gedichten, mooie illustraties en toegankelijke metaforen is deze gratis iPad App een digitale opening naar je hart.

De iPad App is zowel in het Engels als Nederlands gratis  verkrijgbaar via de App store.
Ook zijn er gratis electronische versies zoals een E-book en een PDF-versie te downloaden op de site www.theatervanhetleven.nl.

dinsdag 11 oktober 2011

´NIETS dan de WAARHEID´, het lang verwachte boek van Thom McShane

Leren kijken in je mentale spiegel

Waarom ben ik hier? Wat is de zin van het leven? Door de eeuwen heen heeft de mens altijd naar iets groter gezocht. Een zoektocht naar iets wat ons kan bevrijden uit de vele emoties die onze rust verstoren en onze visie vervormen. We zoeken een geestestoestand die het mogelijk maakt om door de mist heen te zien.
We zoeken naar de waarheid  die het antwoord is op onze eeuwige vragen.

Thom McShane (1937), zenmeester, leraar, healer en schrijver, heeft jarenlang de grote meesters van onze tijd bestudeerd en zijn eigen leer ontwikkeld op het gebied van zelfrealisatie. Gebaseerd op zijn jarenlange studie heeft Thom een boek geschreven, 'Niets dan de waarheid'.  Thom, opgegroeid in een van de ‘achterbuurten’ van Glasgow, schreef dit boek voor wie nieuwsgierig is naar wat het leven eigenlijk is en wat het ware doel van het leven is: “Dit boek gaat over de werkelijkheid zoals die in feite is, in tegenstelling tot de ‘werkelijkheid’ zoals we die hebben geleerd te zien. Het boek gunt je een blik in je eigen mentale spiegel en zal je ogen openen. Wanneer je het boek leest met een open ontspannen geest, en de oefeningen doet die in het boek beschreven staan, krijg je een mentale spiegel die vrij is van vervormingen. Je krijgt een helder inzicht dat je volledige vrijheid schenkt van alle blokkades voor je vitaliteit. Je ontvangt de wijsheid van je echte persoonlijkheid. Probeer het boek vooral niet te begrijpen, de waarheid schuilt in de woorden”. Met het boek wil Thom de waarheid voor iedereen toegankelijk maken: “Mijn doel is om mystieke principes naar het dagelijkse leven te brengen in eenvoudige taal, zodat iedereen, uit alle lagen van de maatschappij, hier kennis van kan nemen. Op die manier is zelfrealisatie voor iedereen mogelijk, ongeacht afkomst of opleidingsniveau.”


Thom McShane is geboren in Schotland en woont en werkt nu het grootste deel van het jaar in Nederland. Gebaseerd op het boeddhisme en diverse andere religies ontwikkelde hij zijn eigen leer. Thom was jarenlang de raadgever en leraar van Derek Ogilvie. Samen met Mariska Adrichem richtte hij in Nederland de Zentinel Stichting op.

vrijdag 7 oktober 2011

VOORAANKONDIGING: Wim de Bruin debuteert met ´Gods grenzeloze liefde´.

“Een blijmoedig, liefdevol en hoopgevend boek”
 

Zoals de ziel van de mens verborgen is, zo is er ook een prachtig verhaal verborgen achter de letterlijke Bijbeltekst. Een verhaal waarin geen plaats is voor de starre beelden die de religie van de Bijbel en God heeft gemaakt en evenmin voor verstikkende dogmatiek. 
 
Dit boek van de Zeeuwse auteur Wim de Bruin neemt de lezer in zijn boek ´Gods grenzeloze liefde´ mee op een tocht door dit onbekende verhaal. Het boek onthult waar de mens vandaan komt, waarom hij hier is en waar hij naartoe gaat. Zo beschrijft het de nadering van een met heftige weeën gepaard gaande omwenteling, die zich overigens al lijkt aan te dienen. Tegelijkertijd neemt het echter de angst voor die omwenteling weg.

Het vertelt verder over de door God gewenste vrije wil als voorwaarde voor de liefde, over de strijd tussen ratio en ziel en over de zin van het lijden. Het beschrijft de wezenlijke betekenis en positie van de vrouw en ontmantelt de doctrine van de ‘hel’. Tijd is een illusie, de dood bestaat niet en uiteindelijk keert alles, zonder enige uitzondering, terug naar het ‘Licht’, naar God.   


Wim de Bruin (1949) is opgegroeid in een gereformeerd gezin in Zeeland. Al jong nam hij afscheid van het gereformeerd protestantisme. Hij verdiepte zich eerst in de filosofie. Daarna bestudeerde hij de Joodse mystiek en andere geloofswetenschappen.

Passage uit het voorwoord in het boek door ds. Wim P. Jansen
“In dit boek gaat Wim de Bruin in op de wezenlijke vragen van het leven: wat doen we hier eigenlijk in dit oord van afwisselend gelukzaligheid en doffe ellende? Wat is toch de betekenis van dit alles? Wim neemt ons mee in de gevoelswereld van levende mensen, maar ook in wat soms ervaren wordt als dode letters. Hij laat werelden van diepe betekenis zien achter een Hebreeuws teken, een woord, een naam, en verbindt die met de geschiedenissen van mensen, onze geschiedenissen. En haalt wat mij betreft het volle pond uit de symbolische lading van religieuze teksten. Dit boek zal u op z’n minst stevig aan het denken zetten, vragen bij u oproepen, maar zeker ook verrijken en inspireren.”

Vanaf 14 oktober 2011 is het boek verkrijgbaar bij alle boekwinkels in Nederland en België alsmede via de bekende boekenwebsites.

woensdag 5 oktober 2011

Bezield ouderschap

´Het geheim zit niet in de hoeveelheid tijd die we met de kinderen doorbrengen, maar in de intentie en de aandacht die we geven´

over Bezield ouderschap

,,Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje mocht ik kaas van rauwe melk eten, een glaasje wijn per dag kon geen kwaad en mochten de kinderen op hun buik slapen. Tegen de tijd dat ik mijn derde kindje kreeg waren deze inzichten totaal veranderd. Kaas van rauwe melk mocht absoluut niet meer en één druppeltje alcohol kon al schade aanrichten. Onze kinderen mogen alleen nog op hun zij of rug slapen vanwege de kans op wiegendood.

Deze grote verschillen geven vooral aan dat de inzichten over de opvoeding van kinderen erg veranderd zijn in de afgelopen twee decenniaʺ, aldus Wanda Vendrig bij de lancering van haar tweede boek ´Bezield ouderschap´. Wanda is onder andere auteur van het succesvolle kinderboek ´Mijn opa viert vakantie in de hemel´.

Als moeder van drie kinderen in de leeftijd van vijfentwintig, negentien en acht jaar heeft zij de nodige praktische levenservaring opgedaan. Zij combineert haar schrijverswerk met haar coachingspraktijk de ‘Kinder Vlinder’ in Amsterdam. Als gezins- en kindercoach werkt zij met ouders en kinderen samen om hen elkaar op zielsniveau beter te laten begrijpen.

Opvoeden in de eenentwintigste eeuw
,,Ik wil met mijn boek ouders inspireren om anders te kijken naar het ouderschap, waarbij het accent ligt op de ontwikkelingen in de eenentwintigste eeuw. Als ouders werken we samen met ons kind om het beste naar voren te halen en inspireren we hen om hun talenten te ontwikkelen. Dit is zeker geen gemakkelijke taak! Mijn intentie is om een handreiking te geven aan die ouders die bewust en met hart en ziel hun kinderen willen opvoeden en laten zien hoe wij als ouders het beste vorm kunnen geven aan dit moderne, bezielde ouderschap.″


Introspectie van de auteur
,, Kijk, wij vinden het heel normaal om twee dingen tegelijk te doen en ervaren de aandacht die we daarbij krijgen als volwassenen als voldoende. Maar misschien heb je weleens een gesprek gehad met een psycholoog of een weldadige massage bij een sauna. Hoe voelde dat? De echte en exclusieve aandacht die je op dat moment ervaart is heel bijzonder. Het maakt dat wij onszelf op dat moment als belangrijk en bijzonder ervaren.

Mijn ervaring is dat voor kinderen deze echte aandacht onontbeerlijk is voor het opgroeien en leerproces op deze aarde. Indien we als bezielde ouders in staat zijn deze aandacht een aantal keren per dag voor ons kind of kinderen op te brengen zijn we al heel goed bezig!ʺ




Onze valkuilen als ouders
,,Zelf ben ik vaak teruggevallen in de ‘oude’ gewoonte van straffen op momenten dat ik moe thuis kom van mijn werk, drie hongerige kinderen en een partner eten moet geven, maar het liefst op de bank wil gaan liggen. Als een van mijn schattige kinderen het dan in zijn hoofd haalt om iets te doen wat ‘stout’ is, wordt het heel lastig om nog een bezielde ouder te zijn!
Vol frustratie roep ik dan uit: ’Omdat ik het zeg!’ Een begrijpelijke uitroep op een moment van frustratie, maar niet echt leerzaam of bezielend voor mijn kinderen.
Het geeft slechts aan dat ik qua energie aan mijn grens zit. Het zou beter zijn om op dat moment een boterham te smeren, een pizza te bestellen en de laatste restjes van mijn energie te bewaren om mijn kinderen eens stevig te knuffelen. Dat doe ik tegenwoordig en het is een stuk leuker!ʺ

Praktijkervaringen
,,In mijn boek heb ik een aantal verhalen verwerkt uit mijn praktijk om lezers te laten mede-ervaren hoe we kunnen omgaan met dilemma´s  van onze kinderen. Ik hoop van harte dat ik met mijn boek ouders kan inspireren te kiezen voor een bezield ouderschap, zo leren we onze kinderen beter te begrijpen en ons af te stemmen op wie ze werkelijk zijn en op wat ze nodig hebben.  En tegen iedere ouder zeg ik altijd: blijf vooral van tijd tot tijd relativeren en genieten van ons ouderschap.ʺ

Het boek ´Bezield ouderschap´ is vanaf 6 oktober aanstaande verkrijgbaar in de boekwinkels in Nederland.

dinsdag 4 oktober 2011

De (bijna-)dood ontrafeld

Tot op heden zijn er twee verklaringen voor de bijna-doodervaring (BDE): op basis van fysieke/neurologische processen en op basis van een eindeloos bewustzijn. Maar deze visies brengen niet alle kenmerken van de bijna-doodervaring ter sprake. Hoe verklaart bijvoorbeeld een eindeloos bewustzijn de grens die mensen hebben ervaren? Of waarom ontkent de neurologische verklaring dat mensen ervan overtuigd zijn dat ze werkelijk het fysieke lichaam verlaten hebben?
‘De (bijna-)dood ontrafeld’ geeft een spectaculaire nieuwe visie op de bijna-doodervaring en beantwoordt vragen zoals: Wat en waar is het licht en de hemel die mensen met bijna-doodervaringen menen te zien? Waar blijft het bewustzijn van (bijna-)doden? Wat is die donkere tunnel waar ze aangeven sneller dan het licht te gaan? Wat is die grens waar ze tot stilstand komen? Hoe kan er een diepgaande communicatie worden ervaren met wezens van licht? Waarom ervaren mensen een soort stroom van kennis? Is er een andere bestaanswereld na de (bijna-)dood voor ons mensen?
Het boek is het resultaat van een tienjarige literatuurstudie van drs. Maureen Venselaar waarbij honderden ervaringsverhalen zijn geanalyseerd. Het slaat een brug tussen de verschillende verklaringen. De geheimen van de Fibonacci-code (een eeuwenoude bijzondere cijferreeks) geven hierbij unieke antwoorden en lijken ook weerspiegeld te worden in het fundament van al wat bestaat. Ook kenmerken van de bijna-doodervaring kunnen met de geheimen van de Fibonacci-code worden verklaard, zoals het horen van mooie muziek en het zien van twee hele grote tornado's.
Drs. Maureen Venselaar is geesteswetenschapper (vakgebied: levensbeschouwing) en was achttien jaar geestelijk verzorgster en vier jaar voorzitter van de Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen in Zuid-Holland. Via haar werk kwam zij in aanraking met vragen rondom leven en dood en met bijzondere ervaringen zoals de bijna-doodervaring. Vanuit deze praktijk is zij haar tienjarige literatuurstudie begonnen, die uiteindelijk resulteerde in 'De (bijna-)dood ontrafeld'.
Venselaar: “Mijn fascinatie voor de (bijna-)dood en de mogelijkheid van een buitenlichamelijk bewustzijn is ontstaan na een paranormale ervaring in mijn tienertijd tijdens een bergtocht in Wallis, Zwitserland. En deze interesse werd in de loop der jaren sterker door de stervensbegeleiding aan ouderen".

Drs. Maureen Venselaar heeft honderden ervaringsverhalen geanalyseerd om vervolgens tot een samenhangende visie te komen die een integratie beoogt tussen de empirie van het paranormale, de natuurwetenschap en de levensbeschouwing: "Het uitgangspunt is dat de (bijna-)dood voor iedereen hetzelfde moet zijn, op basis van een alomvattende universele eenheid en coherentie. Bovendien kan gesteld worden dat zowel het domein van de natuurwetenschap als van de levensbeschouwing als van de empirie van het paranormale, er grotendeels van overtuigd is dat de grens tussen tijd en eeuwigheid, de fysieke en metafysieke wereld, slechts fictief is. Daarmee kan de bijna-doodervaring misschien ook een tipje van de sluier oplichten voor de ontrafeling van het mysterie van het leven na de dood en van wat ons allemaal te wachten staat op het moment dat wij heengaan. Volgens mij is dat fundamenteel voor iedereen gelijk, ongeacht levensbeschouwing, ras, cultuur of welk onderscheid dan ook".
Een eerste conclusie van deze detailstudie is dat er zeer treffende overeenkomsten te vinden zijn tussen enerzijds ervaringsverhalen en anderzijds ideeën binnen de natuurwetenschap en de levensbeschouwing. Een voorbeeld hiervan is dat de natuurwetenschap geconstateerd heeft dat cellen bij celbeschadiging en celdood 'licht' (fotonen) uitzenden en dat omstanders van (bijna-)doden een soort nevel van licht uit het lichaam van (bijna-)doden hebben zien gaan.

Een tweede conclusie is dat er zeker 10 nieuwe kenmerken van de bijna-doodervaring geformuleerd kunnen worden die wereldwijd nog nooit eerder ter sprake zijn gekomen bij de groep deskundigen die zich bezighoudt met bijna-doodervaringen. Een van de nieuwe kenmerken is het zien van de zojuist genoemde tornado's die tezamen een immense 'zandloper' vormen. Ook dit kenmerk blijkt naadloos aan te sluiten op de denkwereld van de natuurwetenschap en levensbeschouwing. Venselaar: “Alle 10 nog onbekende kenmerken worden samen met de bekende kenmerken (zoals de tunnel en het licht) in een consistente  theorie uiteengezet, waarbij wij mensen bij onze (bijna-)dood de grenzen van ruimte en tijd achter ons laten en ook sneller kunnen gaan dan het licht.”