donderdag 15 november 2012

Nederlands Auteurs Bureau op de Margriet Winter Fair 2012

Het Nederlands Auteurs Bureau staat op de Margriet Winter Fair met een stand vol nieuwe boeken en auteurs die dagelijks aanwezig zijn om hun boek te signeren.

Vrijdag 16 november opent de Margriet Winter Fair haar deuren in het Jaarbeursgebouw in Utrecht.
Donderdag werden de stands alle opgebouwd en ingericht. Het zag er toen al mooi en gezellig uit. En wat een varieteit aan leuke artikelen.

Vrijdag zijn in de stand van het Nederlands Auteurs Bureau de volgende auteurs aanwezig:

Irmgard Uding met haar nieuwste historische roman Nadja. Irmgard is speciaal voor deze beurs overgevolgen uit Spanje en is tot en met zondag in de stand aanwezig.
Bernice Muntz, een van Nederlands bekendste dierentrainers, is in de middag in de stand om haar zeer succecvolle boek High Five met je konijn te signeren.
Erna Schroder is in de middag aanwezig, van haar hand kwamen vorige maand twee boeken uit. Het mooie interview- en fotoboek Gewone Vrouwen en haar tweede boek Spoel mij schoon, een prachtige factionele roman over de gevolgen van onverwerkte trauma´s.
En tot slot is ook Margaretha Gieles aanwezig, belangstellenden kunnen bij haar een gratis sessie krijgen ´Kleur je leven in balans´. Haar gelijknamige boek is tevens te koop.

De Margriet Winter Fair is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie zie www.margrietwinterfair.nl

Wij hopen u een deze dagen te ontmoeten in onze stand (hal 1, nummer 1112) direct bij de hoofdingang.

maandag 12 november 2012

NIEUW BOEK ´IK BEN MENS!´

HULP GEVRAAGD BIJ DWANGNEUROSE
 
Het lange douchen was psychologisch. Het voelde letterlijk alsof zijn lichaam werd gereinigd. Gezuiverd van alle nare gebeurtenissen die hij in zijn leven had meegemaakt. Elke douchebeurt verliep volgens een vast patroon en iedere handeling werd met uiterste precisie uitgevoerd. Zijn haar werd twee keer gewassen. Vervolgens schoor hij zich nauwgezet. Het was geen gezicht, het scheermesje werd wel vijfhonderd keer over zijn baardstreek gehaald. Met een speciale, desinfecterende zeep schrobde hij zijn lichaam goed schoon. Daarna controleerde hij zijn nagels om te kijken of ze wel allemaal even lang waren. Het afdrogen was een ritueel op zich. Karel wreef zo hard met de handdoek over zijn hoofd dat zijn haar erdoor werd uitgetrokken.

Hoe leeft iemand zijn leven met constante dwangneurose?
Het gevoel dat Karel had, laat zich omschrijven als een ballon die groter en groter wordt, totdat er niets meer bij kan. Ik ben mens! geeft een inkijk in het dagelijkse leven van Karel, dat tot voor kort werd beheerst door een dwangneurose. Met een onmetelijke precisie beschrijft hij wat er in zijn hoofd en lichaam gebeurde.

´Mensen met psychische klachten moeten geholpen worden. Mensen niet helpen, vind ik onacceptabel. Ook financiële motieven mogen geen reden zijn om iemand in de kou te laten staan´, zegt Karel. ´Het is niet vergelijkbaar met hoofdpijn of griep, zoals buitenstaanders soms wel denken. Nooit mag een hulpkreet genegeerd worden, want de gevolgen zijn niet te voorspellen en kunnen ernstig zijn. Wat zou er gebeurd zijn als ik geen hulp had gekregen en de ballon was geknapt?’

Ik ben mens! heeft Karel onder pseudoniem geschreven voor mensen die in de knoop zitten, en hen aan te zetten om hulp te zoeken en vooral hulp te vragen.

Het boek biedt familieleden, hulpverleners, psychiaters en huisartsen een ware kijk in de ziel van dwangneurose.

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekwinkels in Nederland en alle bekende boekenwebsites van Libris, BOL.com, Bruna, ECI et cetera.

ISB nummer 978949153109
Titel ´Ik ben mens!´
Prijs 16,00 euro

zondag 4 november 2012

NADJA, een nieuw historisch & romantisch boek

De levensgeschiedenis van een jonge Russische vrouw tijdens twee wereldoorlogen

Het is begin 1917 en Nadja, de zeventienjarige dochter uit een bourgeois familie, leidt een onbezorgd leven in de high society. Haar vader is een hoge officier in het eliteleger van Tsaar Nicolaas II. Nadja wordt op een privékostschool klaargestoomd voor haar entree in de hogere Russische kringen. Zij is heimelijk verliefd op George en probeert af en toe een romantische afspraak met hem te maken.

Door de oorlog en de coup van de Bolsjewisten verandert begin 1918 het leven in Rusland totaal.
Als haar kostschool moet sluiten, probeert Nadja naar de datsja van haar grootouders op het platteland te reizen. De trein waarmee ze reist wordt overvallen en de passagiers achtergelaten in de sneeuw.
Hier begint een tocht die Nadja steeds verder af zal brengen van haar oorspronkelijke reisdoel.
Wanneer ze ontdekt zwanger te zijn reist ze noodgedwongen met nomaden door Kazachstan. Haar zoontje blijkt ziekelijk en ze wonen drie jaar bij Dadjin, een sjamaan. Nadja leeft enige tijd in het overbevolkte Calcutta en herstelt in de bergen van Nepal. Later ontmoet ze een Engelsman en met hem vertrekt ze naar Engeland.
In 1939 breekt de Tweede Wereldoorlog uit, die haar niet onberoerd zal laten.


OVER DE AUTEUR
IRMGARD UDING-MEHRENGS

De schrijfster brengt Nadja, de hoofdpersoon in deze roman, als hartstochtelijke vrouw op een bijzondere wijze tot leven.
De periode van twee wereldoorlogen, de couleur locale en de filosofie van een andere werkelijkheid, brengt ze over met gevoel voor details.
Irmgard  schreef aanvankelijk korte kinderverhalen en debuteerde in 2010 met haar historische roman ´Rie Groosetie, portret van een wereldvrouw´.
Aan haar tweede roman Nadja werkte zij  jarenlang. Ten grondslag aan dit historisch werk lag de ontmoeting van Rie met Nadja in de twintiger jaren van de vorige eeuw in India.

Deze historische roman is verkrijgbaar bij de boekenwinkels in Nederland en de bekende boekenwebsites.

Boektitel     Nadja            
Auteur        Irmgard Uding-Mehrengs          
ISBN           9789491535000 
website van de auteur: www.udingiam.com       
 
DE ALLEREERSTE RECENSIE OVER DIT BOEK
Co Berkenbosch, oud rtv-redacteur van DE TELEGRAAF schreef over het boek NADJA: ´´Een boek om onder je hoofdkussen te leggen, zodat je het ieder vrij moment, wanneer je wakker bent, verder kunt lezen!´´  

 
Margriet Winter Fair 2012
Irmgard Uding is aanwezig op de Magriet Winter Fair in de Jaarbeurs in Utrecht om haar allernieuwste boek te signeren in de stand van het Nederlands Auteurs Bureau (hal 1- 1112)
Data: vrijdag 16 tot en met donderdag 22 november, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.

vrijdag 5 oktober 2012

BOEK OVER ´GEWONE VROUWEN´

Wat maakt een ‘gewone’ vrouw bijzonder ?


Blaricum – oktober  2012  
In de advertentie die de auteur Erna Schröder en de fotograaf Juliet van Voorden vorig jaar plaatsten in NRC Handelsblad, de Volkskrant en Trouw riepen zij vrouwen op mee te werken aan interviews. Centraal thema was de vraag: ga ik door met een bestaan waarin ik mij niet langer thuis voel of breek ik met mijn oude leefpatroon?

De tien verhalen die Erna optekende en verwerkte tot innerlijke monologen zijn getuigenissen van vrouwen zoals wij ze kennen uit onze straat of van ons werk. Dagelijks gaan zij langs ons heen, zitten zij naast ons in de tram, of staan zij samen met ons in de rij voor de kassa van de supermarkt.
 
De vrouwen willen met hun verhaal anderen een hart onder de riem steken.                                
‘Geef nooit de moed op’, luidt de boodschap van een van hen.
Of zoals een andere vrouw het verwoordt: ‘Kies nou eens voor jezelf. Pas als je tevreden bent met jezelf, kan je er ook zijn voor een ander.’    

Dit boek is een ode aan gewone vrouwen.
Uit de monologen spreekt hun kracht en de foto´s bieden de lezers een kijk in hun leven. Mogelijk putten de lezers inspiratie, moed of troost uit een van de verhalen.
Wellicht levert het lezen ervan herkenning op. Of sterkt het sommigen in hun pogingen ook een andere weg in te slaan. 

Erna Schröder (1952) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan  de Universiteit Leiden. In 2003 debuteerde zij bij uitgeverij Prometheus/ Bert Bakker met de roman De overbuurman. In 2004 werd zij genomineerd voor de Vrouw & Kultuur Debuutprijs.  In september 2012 kwam ook haar derde boek uit ´Spoel mij schoon´ een factionele roman over de gevolgen van onverwerkte (oorlog) trauma´s.

Het boek is verkrijgbaar bij de boekenwinkels in Nederland en de bekende boekenwebsites.
Boektitel Gewone Vrouwen       
Auteur Erna Schröder       
ISBN 978-9-08174-738-7    

woensdag 3 oktober 2012

Verloren lopen, een weg door Alzheimer

Blaricum – oktober 2012  

De laatste vrijdag van september was het weer Wereld Alzheimer Dag,  een initiatief van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO).  In Nederland lijden ruim 250.000 mensen aan dementie. Dit aantal zal de komende decennia verdubbelen als gevolg van de toenemende vergrijzing in onze maatschappij. (bron Alzheimer Nederland) Deze dag werd de dichtbundel ´Verloren lopen´ een weg door Alzheimer gelanceerd.
 
Alzheimer is een ziekte waarin je verdwalen kunt zonder ooit de weg nog terug te vinden. Het is een onontkoombaar proces van steeds meer vergeten en de grip op het leven langzaamaan verliezen. Je raakt uiteindelijk de controle volledig kwijt en de terugkeer naar jouw eigen bekende weg wordt steeds verder afgesloten. Als patiënt, maar ook als familielid.
Dit overkwam de dichteres Anja Visser (pseudoniem switi lobi) toen haar moeders weg ´overgenomen´ werd door de ziekte Alzheimer. Ze was gestorven lang voordat ze werkelijk overleed.

Anja dichtte gedurende enkele jaren over het ziekteproces en het naderende verlies van haar moeder. ´Verloren lopen´ is een dichtbundel om steun en herkenning te bieden aan hen die in familieband, vriendenkring of werk rechtstreeks te maken hebben met Alzheimer en dementie. De bundel bevat tevens een aantal fotogedichten om het totaalbeeld van dit proces in naar voren te brengen.
De opbrengst van deze bundel komt ten goede aan Alzheimer Nederland.

Toelichting van de dichteres
´Toen mijn moeder steeds vaker verloren raakte in een wereld die ze niet herkende en ze daardoor, uiteindelijk, haar vertrouwde dorp en omgeving moest verruilen voor een verpleeghuis in een andere plaats, werd ook de impact van dat, wat Alzheimer met een mens en zijn omgeving doet, onomstotelijk hard bevestigd. “Ik vind dit zó verschrikkelijk” zei ze, terwijl ze voorovergebogen met haar handen op het blad van haar enig overgebleven buffetkast leunde. Een vertrouwd voorwerp in een volkomen vreemde omgeving… Het zei alles.  Het was de aanzet tot het besluit om ooit, als zij overleden was en het verhaal wat dat betreft afgesloten,  de gedichten die ik over haar in die tijd schreef te bundelen.  Ik ben blij dat ik dit heb doorgezet en hoop dat deze voor mij zo bijzondere bundel haar bijdrage mag leveren in de strijd tegen Alzheimer.´

Het boek is verkrijgbaar bij de boekenwinkels  in Nederland en de bekende boekenwebsites.
 
Titel: Verloren lopen    
Ondertitel: een weg door Alzheimer                    
Prijs: € 24,95
Groot formaat boek, ingebonden en voorzien van een leeslintje    
ISBN: 978 94 91535 07 9

maandag 10 september 2012

SPOEL MIJ SCHOON, terug naar Sabra en Shatila, nieuwe factionele roman van Erna Schroder


Blaricum – september  2012  

De auteur Erna Schröder koos als uitgangspunt voor haar tweede roman Spoel mij schoon het drama dat zich in september 1982 afspeelde in de Palestijnse vluchtelingenkampen Sabra en Shatila. Een falangistische militie richtte een bloedbad aan onder de bevolking van deze kampen. In nauwelijks twee dagen tijd werden meer dan duizend Palestijnse burgers omgebracht.

In haar boek is de Nederlandse arts Victor Leeuwendal samen met de fotografe Hélène van der Wereld hier getuige van. 
Erna beschrijft hoe deze arts zijn schokkende oorlogservaringen uiteindelijk tracht te verwerken.
Na zijn Palestina-avontuur is Victor een briljant neurochirurg geworden, die voor de buitenwereld een succesvol bestaan leidt. Maar in werkelijkheid is hij eenzaam en mijdt hij alles wat oorlog heet.
Wanneer Hélène op een bepaald moment voor een spoedoperatie wordt binnengebracht, wordt Victor ook fysiek geconfronteerd met zijn oorlogsverleden.
Hij beseft dat het zo niet verder kan en zoekt hulp bij zijn oud-studiegenoot, de psychiater Arthur Kingsma. Arthur legt laag voor laag de gebeurtenissen bloot tot hij aan de kern van het trauma is gekomen.
Deze ontmoeting heeft ook voor Arthur ingrijpende gevolgen.

In dialogen op hoog niveau tussen Victor en Arthur raakt de auteur de essentie van het verlangen naar verlossing van traumatische ervaringen en de diepe wens ‘zich schoon te spoelen’.

Erna Schröder (1952) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aande Universiteit Leiden. In 2003 debuteerde zij bij uitgeverij Prometheus/Bert Bakker met de roman De overbuurman.

In 2004 werd zij genomineerd voor de Vrouw & Kultuur Debuutprijs.

Eind september verschijnt ook van haar hand het boek Gewone Vrouwen. In dit boek spreken tien vrouwen door middel van een innerlijke monoloog over het moment waarop zij het leven in eigen hand hebben genomen en welke gevolgen dit had voor hun toekomst.


 
Het boek is vanaf 17 september 2012 verkrijgbaar bij de boekenwinkels  in Nederland en de bekende boekenwebsites.
Boektitel: Spoel mij schoon      
Ondertitel: Terug naar Sabra en Shatila              
Auteur: Erna Schröder              
Prijs: € 16,95    
ISBN: 978 94 91535 03 1
www.ernaschroder.nl              

zondag 2 september 2012

Een bijzonder hartverwarmend kinderboek Snoebel


Snoebel en de Wensdroom


 
Bericht van Snoebel

Lieve allemaal, ik ben Snoebel.
Met mijn sterrenstaartje zwaai ik in het rond.
Mijn pootjes springen van blijdschap hoog van de grond.
Ga je met me mee langs de sterren, naar de maan?
We vliegen over bergen en de zee.
Een heel avontuur. Kom, ga met me mee!
met een lieve groet van Snoebel.    


Blaricum – september  2012  

Snoebel is een bijzonder hondje. Met haar sterrenstaartje kan ze toveren en wensen laten uitkomen. Samen met haar nieuwe vriendinnetje Zoë reizen zij samen in hun Wensdroomballon naar Maartje de Maan waar alle planten, bomen en dieren bij elkaar zijn voor een belangrijke bijeenkomst.

De Wensdroom moet ervoor zorgen dat Lonnie de Leeuw weer een mooi land heeft waar alle dieren kunnen genieten, Pinkie de Pinguïn moet weer ijsjes van de ijsjesboom kunnen eten en Aafje de Aarde moet weer kunnen lachen.

Snoebel en de Wensdroom is een hartverwarmend verhaal met veel prachtige, kleurrijke illustraties gemaakt door de kunstenares Ellis Terburg. Met achterin het boek kleurplaatsen om zelf in te kleuren.

Het boek is in hardcoveruitvoering vanaf heden verkrijgbaar bij de boekenwinkels in Nederland en de bekende boekenwebsites.

Boektitel: Snoebel en de Wensdroom
Auteur: naar een idee van Jaycee en met kleurrijke illustraties van Ellis Terburg
Uitvoering: hardcover   
Prijs: € 14,95    
ISBN: 9789081747349

Lancering van nieuwe thriller

Aanslag op Amsterdam
Op een aangename zomermiddag vindt tijdens een grote demonstratie op de Dam een enorme explosie plaats.
Er vallen duizenden slachtoffers in enkele seconden. Het is een klap waarbij de aanslagen van 9/11 in het niet vallen. Nederland schudt op haar grondvesten.       
Weet de overheid het land onder controle te houden? Reageert de bevolking als eenheid of valt zij uit elkaar langs de diverse politieke en etnische scheidslijnen?
In ´Aanslag op Amsterdam´ beleven we dit doemscenario vanuit het perspectief van de hoofdpersoon Yusef, die woont en werkt in Rotterdam.

 
Over de auteur

Hoesein de la Mer (pseudoniem) beschrijft in zijn debuutthriller dit angstaanjagende scenario.
Hij vreest dat de politieke leiders in het land de afgelopen jaren teveel hebben gefocust op partijpolitieke belangen, wat ten koste is gegaan
van de eenheid in het land. Een eenheid die noodzakelijk is om zware tegenslagen succesvol het hoofd te kunnen bieden.

Het boek, uitgegeven door  De Kleine Uitgeverij, is in een paperbackuitvoering vanaf heden verkrijgbaar bij de boekenwinkels in Nederland en de bekende boekenwebsites. Tevens in e-boekversie.

Boektitel: Aanslag op Amsterdam
Ondertitel: een bloedstollende thriller over een onvermijdelijke ramp                      
Auteur: Hoesein de la Mer


Uitvoering: paperback   Prijs: € 14,50     ISBN: 9789081941006
Uitvoering: e-boek        Prijs: € 7,50       ISBN: 9789081941013

donderdag 16 augustus 2012

Lancering van de spionagethriller ´De rapporteur´


Zakenman verstrikt in industriële spionage
achter het IJzeren Gordijn


Blaricum – augustus  2012  

De spionagethriller De Rapporteur is gebaseerd op de vele reizen die de zakenman en auteur Marinus Jungbeker tussen 1974 en 1988 maakte naar landen achter het voormalige IJzeren Gordijn, zoals de Sovjet-Unie, de Balkan en het Oostblok. Hij verkocht in het dagelijks leven hoogzuivere gassen, equipment en chemicaliën voor de halfgeleiderindustrie, een belangrijke pijler in de productie van – onder meer – militaire bewapeningssystemen. De aard van Jungbekers bijzondere werkzaamheden zette hem al snel op de radar van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Amerikaanse inlichtingendiensten, die hem begin jaren zeventig van de vorige eeuw letterlijk dwongen waardevolle informatie aan hen toe te spelen.

Over het boek
Het is 1974. De spanningen tussen de Sovjet-Unie en de VS zijn onverminderd groot. Industriële spionage is aan de orde van de dag.  Zonder het te willen, wordt de hoofdpersoon in dit boek, Mark Vrijman door Amerikaanse inlichtingendiensten in dit riskante spel betrokken. Door de aard van zijn werk beschikt Vrijman over een schat aan contacten en waardevolle informatie over de (kern)wapenindustrie achter het IJzeren Gordijn. Hij ontpopt zich razendsnel tot onmisbare pion voor de Amerikanen. Ontmoetingen met kleurrijke personages, een verblijf in een Poolse gevangenis, wetenschappers die overlopen, een lek bij de Amerikanen en een ingewikkelde romance.                     
De Rapporteur voert de lezer mee in een aaneenschakeling van spannende en ware gebeurtenissen.

Marinus Jungbeker heeft een internationale onderneming die o.m. narcoticatests produceert. Hij werkt op (inter)nationaal niveau samen met politieorganisaties en veiligheidsdiensten. Vanwege zijn deskundigheid wordt hij regelmatig gevraagd voor adviezen en kennisoverdracht. Ook de media doen af en toe een beroep op hem.                                               
In 2012 begon Jungbeker met het op papier zetten van zijn ervaringen. Zijn zakelijke expertise, gecombineerd met zijn kennis van de Koude Oorlog, militaire bewapeningssystemen en industriële spionage, vormen boeiende ingrediënten. Wat deze spionagethriller zo bijzonder maakt is dat hij op waargebeurde feiten is gebaseerd. Daarnaast  geeft het een uniek geschiedkundig tijdperk weer, waarin de Sovjet-Unie de controle over Oost-Europa voerde en door bewoners in het Westen werd gezien als het ´Rode Gevaar´.

Het boek is in een hardcoveruitvoering vanaf 15 augustus aanstaande verkrijgbaar bij de boekenwinkels in Nederland en de bekende boekenwebsites. Tevens in e-boekversie.

Boektitel: DE RAPPORTEUR                   Auteur: Marinus Jungbeker

Uitvoering: hardcover    Prijs: € 18,75     ISBN: 978 94 91535 04 8
Uitvoering: e-boek         Prijs: € 12,75     ISBN: 978 94 91535 05 5

woensdag 15 augustus 2012

Lancering dichtbundel ´Gedichten uit het Laantje´


Gedichten uit het Laantje

een doorkijkje naar het leven



Blaricum – augustus  2012  

Zien we wel kans gelukkig te zijn?

Zijn we eigenlijk, en wie zijn we dan?

Tussen wieg en graf biedt het leven van alles:  vreugde, verdriet, ziekte, gezondheid, welvaart, tegenspoed.

Hoe blijft een mens staande, wat maakt een mens gelukkig, ook als moeite zijn deel is?


De auteur begon in 2009 met het schrijven van poëzie en bracht in 2010 zijn eerste bundel uit, Fluisterwoorden.
Hij publiceerde op websites als Dichttalent van de NCRV.
Toen de NCRV hiermee stopte, naam hij zelf het initiatief om een dichterssite op te zetten. In april 2011 was het een feit en werd de digitale geboorte gevierd van de DichtersKring.
In deze nieuwe bundel speelt de auteur met taal, schetst hij menselijke gebeurtenissen, vaak met een diepere betekenis. Daarin speelt soms ook God een rol. Hij hoopt dat mensen in dit poëtische proza hun levenssituatie herkennen.
Gedichten uit het Laantje is een bundel om met aandacht van te genieten.

Over de DichtersKring
De kracht van de DichtersKring is vooral de interactiviteit van de dichters onderling. De op de site publicerende auteurs - hobbyisten en professionelen – worden geacht enerzijds met respect met elkaar omgaan en anderzijds van elkaar te kunnen leren. Binnen een jaar na oprichting heeft  deze dichterskring al meer dan 85 leden. www.DichtersKring.nl

 De dichtbundel, uitgegeven door de Nederlandse Auteurs Uitgeverij, is vanaf augustus verkrijgbaar bij de boekenwinkels in Nederland en de bekende boekenwebsites.

Boektitel: Gedichten uit het Laantje     
Auteur: Laantje
Uitvoering: paperback  
Prijs: € 12,95    
ISBN: 9789491535017