donderdag 15 november 2012

Nederlands Auteurs Bureau op de Margriet Winter Fair 2012

Het Nederlands Auteurs Bureau staat op de Margriet Winter Fair met een stand vol nieuwe boeken en auteurs die dagelijks aanwezig zijn om hun boek te signeren.

Vrijdag 16 november opent de Margriet Winter Fair haar deuren in het Jaarbeursgebouw in Utrecht.
Donderdag werden de stands alle opgebouwd en ingericht. Het zag er toen al mooi en gezellig uit. En wat een varieteit aan leuke artikelen.

Vrijdag zijn in de stand van het Nederlands Auteurs Bureau de volgende auteurs aanwezig:

Irmgard Uding met haar nieuwste historische roman Nadja. Irmgard is speciaal voor deze beurs overgevolgen uit Spanje en is tot en met zondag in de stand aanwezig.
Bernice Muntz, een van Nederlands bekendste dierentrainers, is in de middag in de stand om haar zeer succecvolle boek High Five met je konijn te signeren.
Erna Schroder is in de middag aanwezig, van haar hand kwamen vorige maand twee boeken uit. Het mooie interview- en fotoboek Gewone Vrouwen en haar tweede boek Spoel mij schoon, een prachtige factionele roman over de gevolgen van onverwerkte trauma´s.
En tot slot is ook Margaretha Gieles aanwezig, belangstellenden kunnen bij haar een gratis sessie krijgen ´Kleur je leven in balans´. Haar gelijknamige boek is tevens te koop.

De Margriet Winter Fair is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie zie www.margrietwinterfair.nl

Wij hopen u een deze dagen te ontmoeten in onze stand (hal 1, nummer 1112) direct bij de hoofdingang.

maandag 12 november 2012

NIEUW BOEK ´IK BEN MENS!´

HULP GEVRAAGD BIJ DWANGNEUROSE
 
Het lange douchen was psychologisch. Het voelde letterlijk alsof zijn lichaam werd gereinigd. Gezuiverd van alle nare gebeurtenissen die hij in zijn leven had meegemaakt. Elke douchebeurt verliep volgens een vast patroon en iedere handeling werd met uiterste precisie uitgevoerd. Zijn haar werd twee keer gewassen. Vervolgens schoor hij zich nauwgezet. Het was geen gezicht, het scheermesje werd wel vijfhonderd keer over zijn baardstreek gehaald. Met een speciale, desinfecterende zeep schrobde hij zijn lichaam goed schoon. Daarna controleerde hij zijn nagels om te kijken of ze wel allemaal even lang waren. Het afdrogen was een ritueel op zich. Karel wreef zo hard met de handdoek over zijn hoofd dat zijn haar erdoor werd uitgetrokken.

Hoe leeft iemand zijn leven met constante dwangneurose?
Het gevoel dat Karel had, laat zich omschrijven als een ballon die groter en groter wordt, totdat er niets meer bij kan. Ik ben mens! geeft een inkijk in het dagelijkse leven van Karel, dat tot voor kort werd beheerst door een dwangneurose. Met een onmetelijke precisie beschrijft hij wat er in zijn hoofd en lichaam gebeurde.

´Mensen met psychische klachten moeten geholpen worden. Mensen niet helpen, vind ik onacceptabel. Ook financiële motieven mogen geen reden zijn om iemand in de kou te laten staan´, zegt Karel. ´Het is niet vergelijkbaar met hoofdpijn of griep, zoals buitenstaanders soms wel denken. Nooit mag een hulpkreet genegeerd worden, want de gevolgen zijn niet te voorspellen en kunnen ernstig zijn. Wat zou er gebeurd zijn als ik geen hulp had gekregen en de ballon was geknapt?’

Ik ben mens! heeft Karel onder pseudoniem geschreven voor mensen die in de knoop zitten, en hen aan te zetten om hulp te zoeken en vooral hulp te vragen.

Het boek biedt familieleden, hulpverleners, psychiaters en huisartsen een ware kijk in de ziel van dwangneurose.

Dit boek is verkrijgbaar bij de boekwinkels in Nederland en alle bekende boekenwebsites van Libris, BOL.com, Bruna, ECI et cetera.

ISB nummer 978949153109
Titel ´Ik ben mens!´
Prijs 16,00 euro

zondag 4 november 2012

NADJA, een nieuw historisch & romantisch boek

De levensgeschiedenis van een jonge Russische vrouw tijdens twee wereldoorlogen

Het is begin 1917 en Nadja, de zeventienjarige dochter uit een bourgeois familie, leidt een onbezorgd leven in de high society. Haar vader is een hoge officier in het eliteleger van Tsaar Nicolaas II. Nadja wordt op een privékostschool klaargestoomd voor haar entree in de hogere Russische kringen. Zij is heimelijk verliefd op George en probeert af en toe een romantische afspraak met hem te maken.

Door de oorlog en de coup van de Bolsjewisten verandert begin 1918 het leven in Rusland totaal.
Als haar kostschool moet sluiten, probeert Nadja naar de datsja van haar grootouders op het platteland te reizen. De trein waarmee ze reist wordt overvallen en de passagiers achtergelaten in de sneeuw.
Hier begint een tocht die Nadja steeds verder af zal brengen van haar oorspronkelijke reisdoel.
Wanneer ze ontdekt zwanger te zijn reist ze noodgedwongen met nomaden door Kazachstan. Haar zoontje blijkt ziekelijk en ze wonen drie jaar bij Dadjin, een sjamaan. Nadja leeft enige tijd in het overbevolkte Calcutta en herstelt in de bergen van Nepal. Later ontmoet ze een Engelsman en met hem vertrekt ze naar Engeland.
In 1939 breekt de Tweede Wereldoorlog uit, die haar niet onberoerd zal laten.


OVER DE AUTEUR
IRMGARD UDING-MEHRENGS

De schrijfster brengt Nadja, de hoofdpersoon in deze roman, als hartstochtelijke vrouw op een bijzondere wijze tot leven.
De periode van twee wereldoorlogen, de couleur locale en de filosofie van een andere werkelijkheid, brengt ze over met gevoel voor details.
Irmgard  schreef aanvankelijk korte kinderverhalen en debuteerde in 2010 met haar historische roman ´Rie Groosetie, portret van een wereldvrouw´.
Aan haar tweede roman Nadja werkte zij  jarenlang. Ten grondslag aan dit historisch werk lag de ontmoeting van Rie met Nadja in de twintiger jaren van de vorige eeuw in India.

Deze historische roman is verkrijgbaar bij de boekenwinkels in Nederland en de bekende boekenwebsites.

Boektitel     Nadja            
Auteur        Irmgard Uding-Mehrengs          
ISBN           9789491535000 
website van de auteur: www.udingiam.com       
 
DE ALLEREERSTE RECENSIE OVER DIT BOEK
Co Berkenbosch, oud rtv-redacteur van DE TELEGRAAF schreef over het boek NADJA: ´´Een boek om onder je hoofdkussen te leggen, zodat je het ieder vrij moment, wanneer je wakker bent, verder kunt lezen!´´  

 
Margriet Winter Fair 2012
Irmgard Uding is aanwezig op de Magriet Winter Fair in de Jaarbeurs in Utrecht om haar allernieuwste boek te signeren in de stand van het Nederlands Auteurs Bureau (hal 1- 1112)
Data: vrijdag 16 tot en met donderdag 22 november, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.