donderdag 18 april 2013

Het lezen van poëzie verhoogt de levensvreugde

 



Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2012 – 2013 bevat een unieke verzameling gedichten van deze leden. Deze dichters hebben een passie voor poëzie en kunnen hun gedichten plaatsen op de gelijknamige website. Zij komen uit heel Nederland en ook uit België. In het kader van de allereerste Poezieweek in Nederland leek het de Dichters Kring een aardig initiatief om hun leden uit te nodigen hun mooiste gedicht uit te keizen en deze gedichten te bundelen.

De Dichters Kring is een interactief platform op internet voor iedereen die zijn of haar gedichten digitaal wil publiceren. Momenteel zijn er circa 85 leden.
De grote kracht van de Dichters Kring is dat de leden onderling kunnen comminiceren over de poezie die zij tot stand brengen. Ze kunnen via de website elkaar complimenteren met een gedicht of er een ander soort reactie op achterlaten. Daardoor kan er tevens een leerproces plaatsvinden.

De Dichters Kring organiseert ook regelmatig wedstrijden en bijeenkomsten. Het jaarlijke cadavre exquis -samengesteld door bijna alle leden - vindt bijvoorbeeld iedere zomer plaats.

En in 2012 won de dichter Elixer  pseudoniem de eerste prijs van de dichterswedstrijd die de Dichters Kring en het Nederlands Auteurs Bureau hadden uitgeschreven: een uitgave van een eigen bundel met verzameld werk. Deze dichtbundel verscheen in februari 2012 onder de titel De taal van Gaia. 

De Dichters Kring is trots op het resultaat van deze verzameling gedichten van hun leden en wensen alle liefhebbers van gedichten veel leesplezier toe met deze bundel.
De dichtbundel is verkrijgbaar in alle boekwinkels in Nederland en via alle bekende boekenwebshops.






 
 

UITGELIJND! Over leven met een gastric bypass

'Ik voelde de blikken van de boze buitenwereld prikken in mijn rug: wat is ze dik gewordenWas ik twintig kilo kwijt, dan waren de reacties niet van de lucht: je was ook wel heel dik.          
Nog bedankt.’

Annette Born was als kind al een tikkeltje te zwaar. In haar puberteit voelde zij zich tussen leeftijdgenoten net een aangespoelde walvis. Bij de eerste keer lijnen viel ze tien kilo af. Dat beviel haar zo goed dat ze steeds minder ging eten. Na de geboorte van haar dochter was er weer 33 kilo bij. Ze viel af en kreeg die kilo’s weer terug. Ze ging sporten, volgde ieder soort dieet. En haar kledingkast hing op maat: de ene maand maat 42, de volgende maand maat 50.
 
Annette heeft een lijnverleden van meer dan 25 jaar. Zij is een echte ervaringsdeskundige geworden. Eerst kreeg ze een maagbandoperatie en toen dat niet het gewenste effect had, koos ze na veel wikken en wegen voor een gastric bypassoperatie. Ze werd zorgcoördinator bij de Nederlandse Obesitas Kliniek en richtte haar eigen coachingspraktijk op, met name voor mensen die voor of na een maagverkleinende operatie hulp, zorg en aandacht nodig hadden.

Annette schrijft in Uitgelijnd over haar eigen ervaringen met de gastric bypassoperatie. Daarnaast interviewde zij deskundigen zoals een chirurg, anesthesist, psycholoog, diëtist en plastisch chirurg. Ook lotgenoten vertellen over hun eigen operatie.
De auteur wil aankomende uitlijners informeren over alle facetten van deze ingrijpende operatie.
´Een gastric bypassoperatie is geen tovertruc en onderga je ook niet zomaar. Het is iets waar je goed over na moet denken, flinke motivatie en enorme zelfdiscipline voor moet hebben,´ aldus Annette zelf.          
Haar persoonlijke winst nu, na een kwart eeuw aankomen en afvallen, is uitgelijnd!
 
Overige gegevens over dit boek
Verkoopprijs  € 16,95
ISBN 9789491535222
Te koop in alle boekwinkels in Nederland en België en de bekende boekenwebsites  
Auteurswebsite: www.annetteborncoaching.nl