donderdag 31 januari 2013

Feestelijke bijeenkomst in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda

Zaterdagavond 2 februari 2013 zal omstreeks 17.00 uur de spionagethriller De Rapporteur van de auteur Marinus Jungbeker op feestelijke wijze worden gepresenteerd in Boekhandel Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg 269 in Breda.
Leuk initiatief van deze boekhandel!

Marinus Jungbeker zal een en ander vertellen over hoe hij als zakenman verstrikt raakte in de industriele spionage achter het IJzeren Gordijn tijdens de Koude Oorlog.

De Rapporteur geeft een boeiende inkijk in het leven achter het IJzeren Gordijn, in een tijdperk waarin de Sovjet-Unie door het Westen wed gezien als het Rode Gevaar.

woensdag 30 januari 2013

¨Motivatie krijg je als je iets niet hebt, doorzettingsvermogen krijg je als iets niet lukt. Dus wees blij dat je iets niet hebt en dat iets je niet lukt…¨ zegt auteur en succesvol manager Jordi Vicario.

JORDI
Mañana Management
kiezen tussen passie en nuchterheid

Iedereen wil toch leuke, mooie dingen in het leven? Dat lukt de een wel en de ander niet. Het is Jordi Vicario gelukt om succesvol te zijn. Motivatie en doorzettingsvermogen hebben hem gebracht waar hij nu is... Van slecht Nederlands pratende scholier met krantenwijk tot hbo’er met een goede baan.

´Wat ik wil, is een simpele mooie toekomst, met financiële zekerheid, zonder schulden en met geld op de bank voor twee vakanties per jaar. Voldoende zekerheid om te kunnen kopen wat ik nodig heb,´ aldus Jordi.

In ieders leven komen gebeurtenissen voor waar je geen invloed op hebt zoals, in het geval van Jordi, de scheiding van zijn ouders, zijn verhuizing als kind van Spanje naar Nederland en ontslag. Daarnaast is er jouw reactie op deze gebeurtenissen: ´…hoe je hiermee omgaat…´. En daar heb je wel degelijk invloed op.
 
Jordi heeft in zijn leven een planning gemaakt om succesvol te zijn. Dat is geen wereldnieuws, dat doen mensen wel vaker. Maar hij heeft ook rekening gehouden met tegenslagen, die soms wreder waren dan hij vooraf had kunnen denken.

Wat gebeurt er als je een tactiek of plan achter de hand hebt voor het geval er iets fout gaat in je leven? Dan ga je niet janken wanneer het gebeurt, want je hebt er al rekening mee gehouden. Het antwoord zit hem in iets heel simpels: Niet opgeven! Dat is het!

Jordi ontwikkelde enkele simpele stappen die hij Mañana Management® noemt.
Het beste van zijn Spaanse roots en passie en zijn kennismaking met de Hollandse
nuchterheid bepaalden zijn succes en geluk. Succes is een kwestie van passie.

 
Wat dit boek zo bijzonder maakt is dat dit boek vooral bestemd is voor VMBO leerlingen om hen te motiveren. Jordi geeft al jaren gratis lezingen op VMBO scholen.

 ¨…Maak gebruik van tegenslagen in je leven… Hoe groter de tegenslag, hoe verder je het schopt...¨
 
 
 
 
Titel: Jordi
Auteur: Jordi Vicario
ISB nummer 9789491535086
Te koop bij alle boekwinkels in Nederland en België
Bijzonderheden: 214 pagina´s inclusief Mañana  Management

                     

maandag 28 januari 2013

3de roman van Lucia Douwes Dekker ´De IJzeren Dame´ is verschenen


Lucia Douwes Dekker debuteerde in de nazomer van 2010 met haar roman De onkwetsbaren dat binnen enkele maanden een grote schare lezers beroerde. Haar romantische schrijfstijl van onder meer de hoofdpersonen en hun levens levert haar veel lezersreacties op. Haar tweede roman De dans van de kakkerlak, Salsa de Cucaracha verscheen in 2011 en speelt zich grotendeels in Peru af, in het decor van de internationale diplomatieke wereld.
In januari 2013 verschijnt haar derde roman: De IJzeren Dame.

Over De IJzeren Dame
Nan Korteweg is net dertig, kunsthistorica  en moeder van drie bewerkelijke jongens Olivier, Oscar en Otto. Een jaar geleden overleed haar geliefde man Pieter tijdens een dubieus jachtincident en liet haar niets anders na dan een oud gebouwencomplex in ontwikkeling en een forse schuld aan de bank. Om de toekomst van haar drie zoons veilig te stellen, gaat Nan de strijd aan om het mooie historische bouwproject waar haar man al zijn geld en energie in gestoken heeft, tot een succes te maken. Dat valt niet mee, zeker niet met de tegenwerkingen van haar rijke schoonfamilie, die niet van plan zijn haar te helpen.  

Gesteund door haar studievriendinnen en een goede huisvriend verzint Nan manieren om een goede investeerder voor haar ambitieuze bouwplannen te vinden. Zij wil van het oude complex een mooie leef- en woonomgeving voor de locale bevolking realiseren.

Alleen gaat ze naar Cannes voor de internationale vastgoedbeurs, het mekka waar iedereen uit het vastgoed aanwezig is en waar Nan de mysterieuze Peter uit Zweden en de kleurrijke advocate Pippa ontmoet. In Nederland terug probeert zij haar plannen op de jaarlijkse nationale jetsetvastgoed party opnieuw onder de aandacht te brengen en komt tot een schokkende ontdekking.

Een kat-en-muisspel is het gevolg als de onervaren Nan een rijke ervaren vastgoedmagnaat ontmoet. Terwijl zijn privéleven langzaam op instorten staat, raakt hij steeds meer onder de indruk van de vrouw die zich niet wenst te conformeren aan wat gebruikelijk is in de vastgoedwereld.

Nan is uiteindelijk niet langer financieel in staat om haar vastgoedideaal overeind te houden. Het is duidelijk dat zij verwikkeld is in een web van vastgoedintriges waarbij zij felle tegenstand ontmoet, haar vrienden geen vrienden blijken te zijn en zakelijk- en familieverraad hoogtij speelt.

Kan de enerzijds onervaren vastgoedontwikkelaar en anderzijds onstuimige vrouw vol idealen haar hoofd koel houden en haar hart open te stellen voor diegene die haar kan en wil helpen met de realisatie van de De IJzeren Dame?
 
Lucia is een van de weinige vrouwelijke projectontwikkelaars van historische gebouwen in de vastgoedwereld. Al meer dan twintig jaar werkt zij vanuit haar visie om mooie leef- en woonomgevingen in Nederland te creëren in plaats van onpersoonlijke woongebieden. Dit stuit regelmatig op weerstanden in de vastgoedwereld en op lokaal, gemeentelijk en/of provinciaal overheidsniveau.  Deze keer heeft zij haar eigen ervaringen in de harde vastgoedwereld in haar nieuwe roman verwerkt in de vorm van de hoofdpersoon Nan, die ook de strijd moet aangaan met vastgoedprojectontwikkelaars, politieke mijnenvelden en lokale overheden.