donderdag 16 augustus 2012

Lancering van de spionagethriller ´De rapporteur´


Zakenman verstrikt in industriële spionage
achter het IJzeren Gordijn


Blaricum – augustus  2012  

De spionagethriller De Rapporteur is gebaseerd op de vele reizen die de zakenman en auteur Marinus Jungbeker tussen 1974 en 1988 maakte naar landen achter het voormalige IJzeren Gordijn, zoals de Sovjet-Unie, de Balkan en het Oostblok. Hij verkocht in het dagelijks leven hoogzuivere gassen, equipment en chemicaliën voor de halfgeleiderindustrie, een belangrijke pijler in de productie van – onder meer – militaire bewapeningssystemen. De aard van Jungbekers bijzondere werkzaamheden zette hem al snel op de radar van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Amerikaanse inlichtingendiensten, die hem begin jaren zeventig van de vorige eeuw letterlijk dwongen waardevolle informatie aan hen toe te spelen.

Over het boek
Het is 1974. De spanningen tussen de Sovjet-Unie en de VS zijn onverminderd groot. Industriële spionage is aan de orde van de dag.  Zonder het te willen, wordt de hoofdpersoon in dit boek, Mark Vrijman door Amerikaanse inlichtingendiensten in dit riskante spel betrokken. Door de aard van zijn werk beschikt Vrijman over een schat aan contacten en waardevolle informatie over de (kern)wapenindustrie achter het IJzeren Gordijn. Hij ontpopt zich razendsnel tot onmisbare pion voor de Amerikanen. Ontmoetingen met kleurrijke personages, een verblijf in een Poolse gevangenis, wetenschappers die overlopen, een lek bij de Amerikanen en een ingewikkelde romance.                     
De Rapporteur voert de lezer mee in een aaneenschakeling van spannende en ware gebeurtenissen.

Marinus Jungbeker heeft een internationale onderneming die o.m. narcoticatests produceert. Hij werkt op (inter)nationaal niveau samen met politieorganisaties en veiligheidsdiensten. Vanwege zijn deskundigheid wordt hij regelmatig gevraagd voor adviezen en kennisoverdracht. Ook de media doen af en toe een beroep op hem.                                               
In 2012 begon Jungbeker met het op papier zetten van zijn ervaringen. Zijn zakelijke expertise, gecombineerd met zijn kennis van de Koude Oorlog, militaire bewapeningssystemen en industriële spionage, vormen boeiende ingrediënten. Wat deze spionagethriller zo bijzonder maakt is dat hij op waargebeurde feiten is gebaseerd. Daarnaast  geeft het een uniek geschiedkundig tijdperk weer, waarin de Sovjet-Unie de controle over Oost-Europa voerde en door bewoners in het Westen werd gezien als het ´Rode Gevaar´.

Het boek is in een hardcoveruitvoering vanaf 15 augustus aanstaande verkrijgbaar bij de boekenwinkels in Nederland en de bekende boekenwebsites. Tevens in e-boekversie.

Boektitel: DE RAPPORTEUR                   Auteur: Marinus Jungbeker

Uitvoering: hardcover    Prijs: € 18,75     ISBN: 978 94 91535 04 8
Uitvoering: e-boek         Prijs: € 12,75     ISBN: 978 94 91535 05 5

woensdag 15 augustus 2012

Lancering dichtbundel ´Gedichten uit het Laantje´


Gedichten uit het Laantje

een doorkijkje naar het leven



Blaricum – augustus  2012  

Zien we wel kans gelukkig te zijn?

Zijn we eigenlijk, en wie zijn we dan?

Tussen wieg en graf biedt het leven van alles:  vreugde, verdriet, ziekte, gezondheid, welvaart, tegenspoed.

Hoe blijft een mens staande, wat maakt een mens gelukkig, ook als moeite zijn deel is?


De auteur begon in 2009 met het schrijven van poëzie en bracht in 2010 zijn eerste bundel uit, Fluisterwoorden.
Hij publiceerde op websites als Dichttalent van de NCRV.
Toen de NCRV hiermee stopte, naam hij zelf het initiatief om een dichterssite op te zetten. In april 2011 was het een feit en werd de digitale geboorte gevierd van de DichtersKring.
In deze nieuwe bundel speelt de auteur met taal, schetst hij menselijke gebeurtenissen, vaak met een diepere betekenis. Daarin speelt soms ook God een rol. Hij hoopt dat mensen in dit poëtische proza hun levenssituatie herkennen.
Gedichten uit het Laantje is een bundel om met aandacht van te genieten.

Over de DichtersKring
De kracht van de DichtersKring is vooral de interactiviteit van de dichters onderling. De op de site publicerende auteurs - hobbyisten en professionelen – worden geacht enerzijds met respect met elkaar omgaan en anderzijds van elkaar te kunnen leren. Binnen een jaar na oprichting heeft  deze dichterskring al meer dan 85 leden. www.DichtersKring.nl

 De dichtbundel, uitgegeven door de Nederlandse Auteurs Uitgeverij, is vanaf augustus verkrijgbaar bij de boekenwinkels in Nederland en de bekende boekenwebsites.

Boektitel: Gedichten uit het Laantje     
Auteur: Laantje
Uitvoering: paperback  
Prijs: € 12,95    
ISBN: 9789491535017