maandag 2 juli 2012

NIEUWE ROMAN ´IN JE HOOFD´


NIEUWE ROMAN MET EEN BIZAR VERHAAL OVER EEN JONGEN GEVANGEN IN HET LICHAAM VAN EEN OUDERE MAN  


Ik zat in een oud lichaam.
Ik was ergens,maar niet waar ik hoorde te zijn.
Hoe het was?

Blaricum – juli  2012   In je hoofd vertelt het verhaal van een jonge jongen die op een bizarre wijze in het hoofd van een oudere man terechtkomt.



Over ´In je hoofd´
Mirian, een van de hoofdpersonages, treft op de computer van haar overleden man Sean een manuscript aan. Dat vertelt het bizarre en complexe verhaal van Jim, een jongen die na een val uit een boom op een wonderlijke wijze in het hoofd van Tom terechtkomt.
Tom leidt een gezapig leven dat bestaat uit saai werk en lui op de bank ´hangen´ met bier en chips. De jonge Jim beleeft vanuit Toms hoofd een volwassen leven van dichtbij mee: Ruzies, onbegrip, ´ingewikkelde´ gesprekken, desinteresse, trouw en ontrouw, ziekte en seks. Letterlijk en figuurlijk. En tussen dat alles door moet hij zien om te gaan met zijn eigen verliefdheid voor een onbereikbare vrouw.
Nadat Mirian enkele hoofdstukken heeft gelezen, wordt het haar duidelijk dat Sean er een andere liefde op nahield. Uit rancune besluit zijn zelf de verhaallijn in het manuscript te voltooien, met een dramatische relatiecrisis waarin haar man de ´hoofd´rol speelt.   



Over de auteur Noël Sies
De auteur en beeldend kunstenaar Noël Sies (geboren in Londen 1958) kan vlijmscherp herkenbare relatiesituaties schetsen, alsof hij in het hoofd van anderen kan kijken.
Hij bracht zijn eerste gedeelte van zijn jeugd door in Engeland, als zoon van een journalist, in de tijd dat Londen nog “swingde”. In zijn tienerjaren woonde hij op een boerderij tussen de bossen en velden van een Brabants dorp. Daarna volgden nog omzwervingen in België en Nederland.
´Het zal  wel bepalend zijn geweest voor mijn karakter´, ook al ben ik geschoold als beeldend kunstenaar, schrijven is een constante factor geweest in mijn leven, omdat schrijven iets is wat ik letterlijk overal kan doen´ aldus Noël zelf. Na zijn studie was hij onder andere muzikant in de multimedia groep ‘Astral Bodies’, geluidstechnicus/ producer en doceert film en kunstgeschiedenis. Op dit moment woont en werkt hij in Den Haag. ‘In je hoofd’ is zijn derde boek. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek met de werktitel ‘Raketten en aardappels’.


Boektitel: In je hoofd       
Auteur: Noël Sies
Uitvoering: paperback       Prijs: € 17,95       ISBN: 9789081747318 vanaf 4 juli verkrijgbaar bij alle boekwinkels in Nederland.
Uitvoering E-boek                Prijs:    9,95       ISBN: 9789491535024 reeds verkrijgbaar via alle bekende e-boekwebsites.