woensdag 21 september 2011

NIEUW: psycholgische thriller ´Zwaar weer´ nu ook als E-boek

NU OOK VERKRIJGBAAR ALS E- BOOK
Zwaar weer Debuutthriller van psychologe en auteur Gea van Oortmarssen

Met de komst van dit boek kreeg Gea al goede recensies waaronder deze van o.a. De Leestafel.
´Dit boek is een psychologische thriller. Niet verbazend dus om te lezen dat de schrijfster psychologe is. Haar beschrijving van Emmy’s zielenroerselen, het heen en weer geslingerd worden tussen de tegengestelde gevoelens, wordt heel overtuigend beschreven. Ik vind de horoscoopjes ook een leuk accent geven, ze staan er wel, maar het is niet zo dat Emmy er naar leeft, of er steeds aan denkt.
Prima debuut van Gea van Oortmarssen, waarmee ze in mijn ogen uitstijgt boven de meer bekende Nederlandse thrillerschrijfsters


Een passage uit de psychologische thriller Zwaar weer

‘Weet je hoe hij op me overkomt, als een foute man´ zegt een vriendin tijdens een goed glas wijn tegen Emma, de hoofdpersonage in het boek. Ik schonk mezelf nog een glas wijn in en bleef een tijd voor me uit staren. Het duurde even voordat ik kon terughalen waarom ik verliefd op hem was geworden. ‘Behalve zijn charmante glimlach vond ik het prettig dat hij zo rustig en betrouwbaar leek. In het begin dacht ik dat achter die kalme façade een succesvolle en intellectuele man schuilging. Inmiddels ben ik daar helemaal niet meer zeker van´...

Zwaar weer
vertelt het verhaal van Emmy een intelligente trendy vrouw. Zij heeft een veeleisende baan in de wetenschap dat een aanslag vormt op haar privéleven. Weinig tijd blijft er over voor haar vrienden en familie, laat staan voor een man in haar leven. Emmy leest iedere dag stiekem haar horoscoop, waarin ze meestal bevestigd krijgt wat ze al weet, zij vindt dat een heerlijke bezigheid maar het is wel haar geheim, want dat is niet iets wat men van een rationele wetenschapper verwacht. Diep in haar hart wil ze ook nog een leuke man in haar leven en meldt zich aan bij een datingsite. Er volgen een paar afspraken. Na een spannende internetdate trekt ze – min of meer noodgedwongen – in bij een voor haar vrijwel onbekende man.
De eerste weken is leven met deze man geweldig, maar Emmy verzeilt daarna letterlijk en figuurlijk steeds meer in zwaar weer: in beklemmende situaties met hem en met zichzelf. Hoe gaat zij hier uitkomen...

Over de auteur
Twee jaar werkte zij in haar spaarzame vrije tijd aan haar eerste boek Zwaar Weer. ´Mijn liefde voor boeken en het schrijven zat er vroeg in. Van jongs af aan lees ik heel veel. Als kind werd ik een keer bij de bibliotheek weggestuurd omdat ik op één dag twee keer boeken kwam lenen. Al vanaf de lagere school schreef ik graag korte verhalen en was mijn wens om eens een boek te schrijven,´ aldus de debuterende auteur Gea van Oortmarssen, psychologe en werkzaam als manager in de mobiliteitssector.
Op de vraag aan de auteur wat de essentie van haar boek Zwaar weer is, antwoordt Gea: ´het gaat over mensen die niet goed met elkaar kunnen communiceren en door onverwachte gebeurtenissen steeds meer uit balans raken. Menselijk gedrag en de omstandigheden die dit kunnen beïnvloeden intrigeren mij vanuit mijn professie als psychologe.´

De e-boekversie is onder andere al te downlaoden op de website van www.bruna.nl

woensdag 14 september 2011

´Goed kunnen rekenen is van essentieel belang voor kinderen, juist in het voortgezet onderwijs, dus zorg als ouders ook voor een goede basis rekenkennis van uw kinderen´

Nieuw praktisch rekenboek:
De privébijles rekenmethode
14 eenvoudige rekenregels voor kinderen en ouders om thuis zelf bijles te geven ´

Blaricum.  Voor ouders kan het zijn dat de basisschool en de ´breuken- en staartdelingentijd´ alweer enige tijd achter hen ligt. En dan komt je kind in een van de basisschoolgroepen 6, 7 of 8 en dan merk je als ouder dat het rekenen, de staartdelingen en andere rekensommen net iets anders op school worden dan vroeger. ´Help …. zullen ouders af en toe verzuchten ….. `hoe kan ik mijn kind thuis die rekensommen uitleggen´.

Eindelijk is er dan een praktische rekenboek De privébijles rekenmethode geschreven dat een goede steun kan zijn bij huiswerkhulp aan kinderen. Bedoeld om ouders te ondersteunen die thuis hun kinderen willen helpen met rekenen.
De rekenmethode werd tien jaar geleden ontwikkeld door ir. Dinesh Kisoen, die een gespecialiseerd bedrijf heeft in privébijlessen. Veel kinderen zijn niet zo dol op rekenen. Vanuit die gedachte ontstonden 14 eenvoudige rekenregels. Dinesh schreef het rekenboek samen met een van zijn studenten, de dertienjarige Tamara van Bohemen en werd in de praktijk getest door kinderen en leraren.

Het is een vrolijk kleurrijk rekenboek geworden met heldere uitleg en her en der grappige tekeningen als onderbreking van de lesstof. Het rekenboek wordt afgesloten met tal van oefeningen (en voor de ouders: achterin het boek de antwoorden!)
Dus ouders hoeven voortaan geen dure bijles of begeleiding meer te betalen, dit boek geeft hen handvaten om kinderen te helpen met rekenen. En kinderen vinden het met behulp van dit boek leuker om rekensommen te maken en daardoor halen zij hogere rapportcijfers.

Auteurs- en boekwetenswaardigheden
Boekuitvoering:  gebonden, full color met leeslintje                      
Boek beschikbaar vanaf 15 september 2011 en te koop via alle boekwinkels in Nederland
Prijs: € 25,-                                 
ISBN: 9789048490080